100 jaar De Stijl, 100 jaar innovatie

Museum De Lakenhal, Leiden Marketing en Cultuurfonds Leiden zijn partners van het nationale themajaar en aanjagers van de viering 'Mondriaan tot Dutch Design, 100 jaar De Stijl, 100 jaar innovatie' in Leiden. Dit jaar worden in Leiden allerlei tentoonstellingen, voorstellingen en activiteiten georganiseerd waarin De Stijl centraal staat. 

 

Wat is De Stijl?

 

 

 

 

Leiden, 100 jaar De Stijl

Leiden is de geboortestad van De Stijl. Hier richtte Theo van Doesburg (1883-1931) in 1917 het tijdschrift op waaraan de internationale beweging zijn naam dankt. In die jaren was Leiden een stad die zinderde van kunst en wetenschap, en waar wereldberoemde geleerden als Albert Einstein en Paul Ehrenfest werkten naast kunstenaars zoals Theo van Doesburg. Met zijn enorme inzet voor De Stijl gaf hij een revolutionaire vorm aan een nieuwe wereld: die van het moderne leven in de twintigste eeuw. Anno 2017 is Leiden nog altijd een internationale ontmoetingsplek voor talent, kennis en innovatie.

Speciaal voor ‘Van Mondriaan tot Dutch Design’ maakt Leiden 100 jaar na dato de balans op. Komend jaar worden in Leiden tentoonstellingen, voorstellingen en bijeenkomsten georganiseerd waarin De Stijl en het gedachtegoed dat ten grondslag lag aan deze kunststroming, centraal staan. Ontdek de bron van De Stijl, met een divers en eigentijds programma van bijzondere tentoonstellingen en activiteiten.

Museum De Lakenhal in Leiden verwerft internationaal topstuk van Theo van Doesburg

Zonder steun van de Vereniging Rembrandt was het niet gelukt.
Museum De Lakenhal heeft op de veiling in Londen een zeldzaam, abstract schilderij aangekocht van Theo van Doesburg. 

Lees verder

topstuk

Programma

 

Geen events gevonden. Probeer je zoekactie aan te passen of bekijk de volledige uitagenda.

Meer informatie

Voor meer informatie over het themajaar Mondriaan tot Dutch Design in Leiden kunt u een e-mail sturen naar info@destijlinleiden.nl

Meer informatie over het themajaar en het programmain de rest van Nederland is te vinden bij het NBTC.

Lees verder

dutch_design_route.jpg

  • cultuurfonds_leiden.jpg
  • lakenhal.png
  • leiden marketing 1