De favoriete plek van...Dorien

'' Ik ben altijd te porren voor een stedentrip in Europa, maar ben nog nooit een nachtje weggeweest in Leiden."

dorien_trouwdag_002.jpgMijn naam is Dorien, 37 jaar, en ik werk als marketeer bij Leiden Marketing. In mijn werk zet ik Leiden op de kaart bij bezoekers, bewoners, bedrijven en studenten. Zowel in Nederland als daarbuiten.

"Wat is je band met Leiden?"
Ik woon nu 12 jaar in Voorschoten, het leukste dorp naast Leiden! En ik kom graag in de stad om uit eten te gaan. Ik ben dol op Lot & De Walvis, Jeanpagne, ROOS en Einstein. Maar er komen zo veel leuke, nieuwe plekken bij die ik nog moet proberen. Over Aperitivo heb ik goede verhalen gehoord, lekker gerechten delen met je tafelgenoten! Maar ook een brouwerijtour bij Pronck staat op de to-do lijst. Winkelen in de (nieuwere) winkels die Leiden rijk is, is ook aan mij besteed. Zo moet ik altijd even langs Pluum of de Winkel van Leiden. Voor mijn dochters en vriendjes slaag ik 100% bij Engeltjes en Draken tegenover de Hooglandse Kerk. Ik vind het fijn dat Leiden een goed beloopbare stad is, alles binnen handbereik.

"Wat is je favoriete plek in Leiden? Kun je iets over deze plek vertellen?"
De Morspoort en omgeving, de entree naar de stad wat mij betreft. Op zaterdag 1 juni 2013 maakten Jasper en ik met familie onze trouwfoto’s hier. Met een oude, knalgroene eend als trouwvervoer voor de poort. En in de tuin van Museum Volkenkunde was destijds nog het beeld van de Maori’s op de ramen, echt een unieke fotolocatie! Vervolgens bij Molen de Put enkele kiekjes genomen en op de Rembrandtbrug met de stad en Oude Haven op de achtergrond. Om snel door een ongeplande regenbui De la Soul in te duiken, in trouwjurk! Om te schuilen met een kop koffie, voordat we doorreden naar de strandtent in Noordwijk voor de ceremonie en het feest. Sowieso kom ik graag bij De la Soul, lekker eten, heerlijke Motown muziek. Het tegenoverliggende boutique hotel D’Oude Morsch is van dezelfde eigenaar. Mooie, hippe accommodatie! Ik ben altijd te porren voor een stedentrip in Europa, maar ben nog nooit een nachtje weggeweest in Leiden. Als ik dat zou doen, zou ik voor deze locatie kiezen voor de herinneringen aan de trouwdag. Dus Jasper, als je dit leest: 1 juni as. zijn we 5 jaar getrouwd he, lief!

Lees meer over Dorien als Content Marketeer bij Leiden Marketing!

 

Geplaatst: februari 2018