De favoriete plek van...Mincke

''Ik denk echt dat er geen mooiere stad is om door te varen."

 

favoriete_plek_mincke.jpg

Ik ben Mincke Pijpers en al weer zo’n drie jaar marketing manager bij Leiden Marketing. Daarvoor werkte ik in de reisbranche en ik heb dus veel van de wereld gezien! Des te leuker is het dat ik nu voor de stad Leiden werk en verantwoordelijk ben voor hoe deze stad zich positioneert in binnen – en buitenland voor verschillende doelgroepen. Dus niet alleen voor bezoekers, wat veel mensen denken. Het is veel breder dan dat. Ook studenten, bewoners en bedrijven zijn voor ons belangrijk. De ambitie van Leiden is enorm en daar draag ik graag mijn steentje aan bij!

''Leiden is zo mooi, zit vol verhalen en ik ben er trots op dat ik op deze manier ‘mijn’ band met de stad opbouw''

Voordat ik bij Leiden Marketing kwam werken had ik nog geen sterke band met Leiden, moet ik eerlijk bekennen. Ik ben geboren en getogen in Breda maar woon al jaren in Oegstgeest, vlakbij Leiden. Ik kan er eigenlijk niet over uit, waarom ik toen niet veel meer zag wat Leiden allemaal te bieden heeft. Eenmaal bij Leiden Marketing ben ik niet meer weg te slaan uit de stad. Leiden is zo mooi, zit vol verhalen en ik ben er trots op dat ik op deze manier ‘mijn’ band met de stad opbouw.

Wat nou eigenlijk mijn favoriete plek is.. Lastige vraag, want ik heb zo veel favorieten in Leiden inmiddels! Ik ben weg van de sfeer bij Hooglandse Kerkgracht, struin graag door de markante steegjes rondom de Pieterskerk en krijg een dikke smile op mijn gezicht als ik over het Rapenburg fiets. Maar het liefst zit ik op het water in een sloepje met vrienden, een lekker wijntje en hapje. Nu hebben wij het geluk dat we vrienden hebben met een bootje, dus als de zon schijnt, varen we graag door de 28 km aan Leidse grachten met de kinderen. Heerlijk! 

''Leiden is anders vanaf het water, onder de bruggetjes door, de imposante gebouwen, de gezelligheid, de vele terrassen, ik houd ervan''

Twee jaar geleden heb ik onze hele familie, opa’s, oma’s, nichtjes, neefjes, tantes en ooms uitgenodigd om te gaan varen door Leiden met een eigen sloep. We hadden echt schitterend weer! Ik had heerlijke dingen gemaakt, iedereen was happy en varend door zo’n geweldige stad, voel je je gewoon gelukkig. En ik niet alleen hoor. Voor iedereen hebben we een onvergetelijke herinnering gemaakt. Varend langs het Galgewater, richting de Koornbrug, het gangetje, langs de Sterrewacht…Het verveelt nooit. Ik denk echt dat er geen mooiere stad is om door te varen.

Lees meer over Mincke als Marketing Manager bij Leiden Marketing!