De favoriete plek van... Melanie

20190217_191154.jpgMijn naam is Melanie Fasseur, tweeëntwintig jaar oud, een geboren en getogen Leidenaar en studeer Tourism Management aan de Hogeschool Inholland in Haarlem. Momenteel zit ik in mijn derde studiejaar en loop ik stage bij Leiden Marketing. Wat ik leuk vind aan zowel mijn opleiding als aan mijn stage, is dat beiden erg divers en veelzijdig zijn. De toerismebranche is booming en erg dynamisch. Dat maakt het ook zo leuk om erin te werken.

Mijn favoriete hotspot van Leiden? De Nieuwe Rijn! Het maakt voor mij niet uit of het winter of zomer is, deze plek in hartje centrum geeft altijd sfeer. Vele horecagelegenheden hebben hier hun terrassen en een aantal ook op het water. Daarnaast is de Nieuwe Rijn echt een plek waar feesten gedurende het hele jaar plaatsvinden, zoals Koningsdag en Leids Ontzet.

Want zeg nou eerlijk, wat is er nou leuker dan heerlijk met je wijntje of biertje in de zon, op een terras, aan de Nieuwe Rijn, kijkend naar de bootjes over het water?

Tijdens Leids Ontzet is de Nieuwe Rijn de ‘place to be’ waar je gezelligheid, muziek en vele bekenden tegenkomt. Maar niet alleen met Leids Ontzet is het de ‘place to be’ hoor, nu met de lente en de zomer in aantocht is dit echt een hotspot voor vele Leidenaren! Het is een plek om lekker te lunchen of om lekker drankjes te drinken in een van de restaurants! Want zeg nou eerlijk, wat is er nou leuker dan heerlijk met je wijntje of biertje in de zon, op een terras, aan de Nieuwe Rijn, kijkend naar de bootjes over het water? Niks toch!