De favoriete plek van...Elma

''Ik durf wel te zeggen dat ‘het Leidse wereldje’ steeds meer als “mijn thuis” voelt''

img_20180109_wa0000.jpg

''Mijn naam is Elma Keijzer, een nieuwsgierig aagje van vijfentwintig jaar. Momenteel studeer ik Toegepaste Psychologie, zet ik elke woensdag- en donderdagochtend met liefde een lekkere kop koffie bij Lebkov en ontwikkel ik mijn organisatie skills bij het opzetten van “mijn eigen” mini-festival door Leiden, genaamd Elma’s Wijsje.

Ik huppel alweer zo’n vier jaar rond in Leiden. Ik ben hier komen wonen toen ik begon aan de studie Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool Leiden. Oorspronkelijk kom ik uit de buurt van Haarlem, maar ik durf wel te zeggen dat ‘het Leidse wereldje’ steeds meer als “mijn thuis” voelt.

Mijn favoriete plek in Leiden is het koffiezaakje ‘Francobolli’. Dit is de perfecte plek om een heerlijke kop koffie te drinken, uit het raam te staren, bij te kletsen met vrienden of vriendinnen, te werken óf om een kaartje te schrijven. Ik hou van kaartjes schrijven; dit is zoveel persoonlijker dan het sturen van een mailtje of een berichtje via WhatsApp.  

Ik kan mij nog herinneren dat ik bij Francobolli voor het eerst “alleen” koffie ging drinken met mezelf. Het was even zoeken naar de goede houding – een gedachte als “vinden anderen het niet raar dat ik hier alleen zit?” spookte door mijn hoofd. Prompt werd ik diezelfde dag door de eigenaresse gevraagd om op de foto gezet te worden en werd er een kort interview gehouden over het kaartje dat ik aan het schrijven was. Ik voelde mij totaal niet alleen en kom sindsdien graag over de vloer bij Francobolli.'' 

Nieuwsgierig naar de evenementen die Elma organiseert? Neem dan een kijkje op haar website

Leiden op Instagram

@stadvanontdekkingen
Er is een probleem ontstaan bij het laden van de Instagram items.