studenten op het rapenburg bij barrera 27092013 025

Kroegen

Leiden kent talloze cafés. Beroemd in Leiden is Barrera, een café onder het huis waar Soldaat van Oranje heeft gewoond, met een terras aan de gracht en uitzicht op het eeuwenoude Academiegebouw. Ook vanaf Annie’s heb je goed uitzicht over de Leidse grachten. Een echt studentencafé is de Roebels, met mierzoete ‘Zwevertjes’ (een soort cocktail) als populairste drankje op de kaart. Danscafé Odessa begint de avond als eetgelegenheid, maar later op de avond kan je hier ook een dansje doen. In de buurt zitten nog veel meer leuke kroegen, zoals Belgisch Bier Café Olivier. Of zoek het rondom de historische Burcht, met studentencafés als Einstein en de Stadthouder.

Clubs

Zin om te dansen of naar een concert te gaan? Leiden kent verschillende clubs; er is voor ieder wat wils! In Leiden kun je iedere dag van de week terecht voor een goed avondje stappen. Het maakt niet uit of je helemaal uit je dak wilt gaan of kiest voor een relaxed biertje met je vrienden.

  • NEXT: de discotheek waar Armin van Buuren leerde draaien
  • Gebr. De Nobel: het nieuwe poppodium van Leiden en omstreken
  • HIFI: dé discotheek van Leiden voor studenten, door studenten

Festivals

jochem_myjer_1.jpg

Summerjazz Festival in de Leidse Hout

In Leiden zijn veel festivals. Denk aan het gratis popfestival Werfpop, het openlucht jazzfestival Summerjazz, het Leids Cabaret Festival, het Leids Film Festival en Stukafest waarbij dichters, cabaretiers en bands in studentenkamers optreden.

Tijdens de zomermaanden zijn er de typisch Leidse Lakenfeesten. Deze worden gestart met een ‘peurbakkentocht’, waarbij versierde bootjes door de grachten varen. Tot slot zijn de 3 oktoberfeesten als echte Leidenaar niet te missen. Op deze dag wordt het Leids Ontzet herdacht. Op 2 en 3 oktober wordt dit gevierd met kermis, hutspot, bandjes en een markt.

Uitgaan in Leiden

terras_barrera_rapenburg_weer_vol_door_de_eerste_voorjaarszon_12032014_004.jpg

Outdoor

In de zomer is het goed toeven op een van de vele Leidse terrasjes. Als dat niet zonnig genoeg is, kun je naar het Noordzeestrand, dat maar zes kilometer van Leiden vandaan ligt. Is het strand te ver weg en is het toch tijd voor ontspanning in het zonnetje? Leiden kent 25 parken die door menig student als achtertuin worden gebruikt. Je kunt een balletje trappen in het Van der Werfpark, een boekje lezen in de mooie Hortus botanicus, een biertje drinken op de Burcht of picknicken in het Plantsoen. Leiden heeft ook 35 hofjes waarvan een aantal verhuurd wordt als studentenhuisvesting. Eens per jaar vinden de Leidse Hofjesconcerten plaats, waarbij je alle hofjes kunt bekijken.

Geen events gevonden. Probeer je zoekactie aan te passen of bekijk de volledige uitagenda.