Musea, theater en film in Leiden

Met kunst en cultuur kun je in Leiden alle kanten op. Leiden is een echte museumstad met belangrijke musea als Naturalis, het Rijksmuseum van Oudheden en Museum De Lakenhal. Hier vinden ook elk jaar toegankelijke evenementen plaats, zoals bijvoorbeeld de Museumnacht.

Voor toneel, dans en muziektheater ga je naar de prachtige Leidse Schouwburg

Als toneelstad is Leiden vooral bekend door het jaarlijks georganiseerde Leids Cabaretfestival, dat al jarenlang een springplank vormt voor grote cabaretiers.

Ben je meer in voor een film? In de twee grote bioscopen of in het filmhuis draait altijd wel wat. Bioscopen in Leiden

Cultuur in Leiden

Studenten en cultuur

Natuurlijk doen studenten zelf ook van alles aan het artistieke front. Veel studenten- en studieverenigingen hebben een eigen toneelgroep. Bekende cabaretiers stonden vaak voor het eerst op een podium bij hun eigen vereniging.
Ook is er de onafhankelijke studententoneelvereniging Cuculum die jaarlijks meerdere voorstellingen op de planken brengen: 

Zingen in een studentenkoor of spelen in een studentenorkest kan bij twee studentmuziekverenigingen: Collegium Musicum en Sempre Crescendo.

Bestijg je liever niet het podium maar heb je wel graag goede gesprekken over cultuur met je medestudenten? Dan is er A.S.V. Prometheus Prometheus, de culturele studentenvereniging van Leiden.