Leiden Studentenstad
Twijfel je nog om in Leiden te gaan studeren? Aan de stad kan het in ieder geval niet liggen! Leiden is de stad van kennis & cultuur en de beste leerschool vind je hier. Het is niet voor niets dat de groten der aarde Leiden al vanaf de oprichting van de Universiteit Leiden wisten te vinden.

Tegenwoordig is Leiden een bruisende studentenstad, die eigenlijk aanvoelt als één grote campus. De meeste studentenhuizen liggen dichtbij elkaar in de binnenstad, net zoals universiteitsgebouwen en studentenverenigingen. Daartussen barst Leiden van de cafétjes, restaurants, terrasjes en clubs waar je tot in de late uurtjes door kan dansen.

Langs de mooie grachten of in de drukke winkelstraten kom je altijd bekenden tegen. Er zijn talloze gezellige cafés en restaurantjes. Ook liefhebbers van kunst en cultuur kunnen hier uitstekend terecht. Als Leidse student krijg je ook nog eens super veel korting of zelfs gratis toegang tot dit kunst- en cultuuraanbod, met de &Cultuurkaart! 

Veel te doen in Leiden!

Nog meer leuks!

Bekijk de Uitagenda om te zien welke theater- en muziekvoorstellingen er zijn, welke tentoonstellingen je kunt bekijken in de musea en welke evenementen en festivals je niet mag missen.