Fotografiewandeltour met Photography Tours Leiden

Pieterskerkhof 4A 2311 SR LEIDEN
tel 06 38053787

Volg een unieke avontuurlijke fotografische wandeling door de prachtige historische Leidse binnenstad.

Tijdens een wandeling van 3 uur leer ik je indrukwekkende foto's van Leiden, met zijn rijke culturele erfgoed van wetenschap en kunst, te maken. Als ervaren fotografiedocent, geboren en getogen in Leiden, ben ik de juiste persoon om jou waardevolle tips te geven. Samen gaan we op zoek om jouw innerlijke kunstenaar te ontdekken en je te helpen om foto's te maken waar je trots op kunt zijn.

Leiden is een stad met een rijk cultureel erfgoed, niet alleen in de wetenschap, maar ook in de kunst. Een van 's werelds beroemdste schilders, Rembrandt, werd geboren en opgeleid in Leiden. De stad is al meer dan vier eeuwen een van Europa's meest prominente wetenschappelijke centra. Veel belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen zijn hier gedaan, leidend tot het motto van Leiden: 'City of Discoveries'.

De meeste gebouwen in het stadscentrum dateren uit de 16e en 17e eeuw. Na Amsterdam, heeft Leiden het grootste 17de-eeuwse stadscentrum in Nederland. Na Amsterdam is Leiden de stad met het grootste aantal bruggen en grachten. Er is zoveel te zien en te ontdekken in Leiden. Ik zal je daarbij helpen om geweldige foto's te maken van de mooiste en interessantste plekjes.

Omdat ik de afgelopen jaren duizenden fotoliefhebbers heb getraind en begeleid, heb ik een enorme kennis van alle cameramerken en -systemen. Ik kan je dan ook snel helpen om de juiste instellingen te kiezen.

Wat gaan we bespreken tijdens onze fototour door Leiden?

 • Basisbelichtingsinstellingen: Sluitertijd, Diafragma, ISO
 • Gebruik van statief, kabelontspanner, zelfontspanner, spiegel omhoog
 • Gebruik van filters (polarisatie, grijsfilter, verloopfilter)
 • Scherptediepte, compositie, panorama's
 • Verlichting, belichting, multiple exposures, HDR
 • Perspectief, Standpunt, Details
 • Groothoek-, zoom-en telelenzen

Het gaat echter niet alleen over de camera instellingen. Die zijn zeker belangrijk, maar nog belangrijker is het om jouw oog aan te scherpen en te leren het licht te zien en begrijpen. Geen camera of statief? Geen probleem! Huur een Nikon-, Canon-, Panasonic-, of Olympus camera met lens voor slechts 15€. Statief 5€.

Alle niveaus welkom!
Van beginner tot gevorderde fotografen, iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze spannende fotografie tour. No risk! Betaling na afloop van de tour, alleen wanneer u tevreden bent.

 • Startpunt: Voor de Old School Leiden: Pieterskerkhof 4-A, 2311SR Leiden
 • Startdatum: Elke dag in 2019
 • Starttijd: Dagelijks 10.00 uur en 15.00 uur
 • Evening Twilight Tours: Starttijd na overleg!
 • Duur: 3 uur
 • Prijs:Vanaf € 29 p.p.

Mijn naam is Harry Otto. Ik ben afgestudeerd aan de Koninklijke Kunstacademie in Den Haag als fotografisch vormgever en druk bezig met een mix van kunst, fotografie en lesgeven.

Als zeer ervaren professioneel kunstenaar, fotograaf en docent werkzaam in Leiden, kan ik je helpen om jouw foto skills te ontwikkelen en jouw creativiteit te stimuleren.
Ik zie er naar uit om jullie te ontmoeten!

Startpunt is voor de Old School Leiden. Dat is bovendien een prima plek voor een koffiepauze en te genieten van lokale kunst, boeken en films!

Heb je verder nog wensen of vragen?
Contact: E-mail: info@photography-tours-leiden.nl Of bel: +31638053787
Reserveer je plaats op www.photography-tours-leiden.nl.