Begeleide fotografierondleidingen Dutch PhotoTrek

Haarlemmerstraat 1 2312 DM LEIDEN

Leiden is volgens ons de mooiste stad van Nederland. Het is moeilijk om de plek te beschrijven zonder in clichés te vervallen: Amsterdam in miniatuur; vol met verborgen schatten; kosmopolitische sfeer, enzovoort.

Leiden biedt geweldige fotokansen op relatief korte loopafstand: schitterende kerken, een doolhof van mooie kanalen met aken en aangemeerde woonboten, 18e-eeuwse versterkingen, elegante openbare gebouwen en musea, windmolens en fonteinen. Veel van de 16e- en 17e-eeuwse binnenstad is nog steeds intact. Het is de op een na grootste 17e-eeuwse binnenstad van Nederland: Amsterdam heeft de eer de grootste binnenstad te hebben.
Onze fotografie-rondleidingen zijn vriendelijk, informatief en informeel voor kleine groepen van maximaal 6 personen. U bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden en ziet andere, opmerkelijkere aspecten. U leert over de fascinerende geschiedenis en cultuur van de stad. Wij bieden u de beste fotokansen en geven persoonlijke begeleiding, tips en adviezen om onvergetelijke foto's van uw bezoek te maken en uw cameravaardigheden en technieken te verbeteren.
De rondleidingen zijn geschikt voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Iedereen is welkom! U kunt bij ons eventueel zelfs een DSLS-camera, een spiegelloze camera of een statief huren.
Leiden is tevens de thuisbasis van de Universiteit Leiden, de oudste universiteit van Nederland die is opgericht in 1575, en het Leids Universitair Medisch Centrum.

De universiteit heeft dertien Nobelprijswinnaars voortgebracht en is de zusteruniversiteit van Oxford, de oudste universiteit van het Verenigd Koninkrijk. De gebouwen van de universiteit liggen verspreid door de stad en talloze studenten uit de hele wereld geven de plek een bedrijvige, levendige en internationale uitstraling.
Leiden is ook een stad met een rijke culturele geschiedenis, niet alleen op het gebied van wetenschap, maar ook op het gebied van kunst. Een van de beroemdste schilders van Leiden, Rembrandt, is in Leiden geboren en heeft er ook gestudeerd.

Honderd gebouwen in het centrum zijn versierd met grote muurschilderingen van poëzie, onderdeel van het project Gedichten op Muren dat sinds 1992 loopt en nog steeds actief is.
Als u in Leiden woont, bevindt u zich op de ideale locatie voor onze foto-rondleidingen. Als u in Amsterdam (of ergens anders) woont, is de stad eenvoudig bereikbaar met de trein en geeft een Photo Trek u een fantastisch inkijkje in een nieuw aspect van dit unieke land.
Wat kunt u leren tijdens de rondleiding?
• De belichtingsdriehoek
• Compositie en gebruik van aanwezig licht
• Velddiepte
• Meten en focus
• Gebruik van het statief en tijdopnamen
• Belichtingsbracketing en HDR
• Panorama's maken
• Hoge ISO-ruisonderdrukking
• Handmatige bediening
Wat is inbegrepen?
• Ervaren gids en fotograaf
• Koffie/versnapering
• Toegang tot onze webpagina's met tips en trucs
• Aanbevolen treintijden als u van buiten Leiden komt
• Fotoverbeteringsservice
NB: de tours worden alleen in het Engels gegeven.

Dagtours
Starttijd: 10:30
Duur: ± 4 uur
Afstand: ± 5 km

Avondtours

Starttijd: 1 uur voor zonsondergang (zie website voor exacte tijden) om de overgang van daglicht, het gouden uurtje, zonsondergang, het blauwe uurtje naar de duisternis in te halen
Duur: ± 3 uur
Afstand: ± 3 km

Neem contact met ons op:
Stuur een e-mail naar info@dutchphototrek.com of bel naar +31 (71) 8871023

Voor meer informatie bezoekt u onze website: dutchphototrek.comFor more information please visit our website dutchphototrek.com