Young Rembrandt Studio verwelkomt 50.000e bezoeker

Fotocredit: Hielco Kuipers

Young Rembrandt Studio verwelkomt 50.000e bezoeker

11 februari 2020

Leiden, 11 februari 2020 – Vanmiddag mocht de Young Rembrandt Studio – aan de Langebrug 89 – de 50.000e bezoeker ontvangen. Het 17e eeuwse pandje is het voormalig atelier van leermeester Jacob van Swanenburg. Hier volgde Rembrandt zijn eerste teken-, schilder-, en etslessen. In 2018 opende Leiden Marketing hier de Young Rembrandt Studio. Bezoekers krijgen er gratis een inkijkje in het leven van de Jonge Rembrandt. Met een 7 minuten durende, indrukwekkende ‘video mapping’ maak je kennis met de Jonge Rembrandt en de sleutelfiguren in zijn leven.

De Jonge Rembrandt
De Young Rembrandt Studio doet het goed. Na de opening in mei 2018 wist de locatie – in de aanloop naar het Rembrandt & de Gouden Eeuw jaar - al ruim 10.000 bezoekers te trekken. In 2019 noteerde de studio maar liefst 37.000 bezoekers, een enorm aantal, gezien de kleinschaligheid van het charmante pandje. Monique Moot, front office manager VVV Leiden: “We zijn er enorm trots op dat we zo veel bezoekers hebben mogen ontvangen. Zeker gezien het feit dat de Young Rembrandt Studio nog niet in de officiële bewegwijzering is opgenomen.”

Natuurlijk heeft het Rembrandt & de Gouden Eeuw jaar met de tentoonstelling ‘Jonge Rembrandt, Rising Star’ van Museum De Lakenhal gezorgd voor een extra toeloop naar Leiden. “We willen  bezoekers een compleet Jonge Rembrandt product in Leiden laten ervaren. Via de VVV hebben we veel bezoekers doorverwezen, maar ook de inzet van social media, het opnemen van de Young Rembrandt Studio in de Rembrandt wandeling en het informeren van gidsen in Leiden, hebben ervoor gezorgd, dat we vandaag de 50.000e bezoeker verwelkomen”, aldus Moot.

Over de Young Rembrandt Studio
Het pandje aan de Langebrug werd twee jaar geleden door Centrummanagement Leiden en Leiden Marketing gehuurd om hier een deel van het Rembrandt verhaal te vertellen. Voor Leiden Marketing een versterking op de associatie van Leiden met de jonge Rembrandt en voor Centrummanagement Leiden de kans om ondernemers te laten profiteren van extra bezoekersactiviteit. De exploitatie van de Young Rembrandt Studio is in handen van VVV Leiden. Naast de ‘video mapping experience’ bevindt zich er ook een souvenirshop met hoogwaardige Rembrandt producten en wordt er informatie over de stad verstrekt. Meer informatie en openingstijden zijn te vinden op leiden.nl/jongerembrandt.

Deel dit nieuwsbericht