Young Rembrandt Studio ontvangt 10.000e bezoeker

21 december 2018

Leiden, 22 december 2018 – Gistermiddag ontving de Young Rembrandt Studio – gevestigd in het 17e eeuwse pandje aan de Langebrug 89 – haar 10.000e bezoeker sinds de opening in mei dit jaar. Op deze locatie leerde Rembrandt in zijn beginjaren (1606 – 1630) schilderen, tekenen en etsen van zijn leermeester Jacob van Swanenburgh. De Young Rembrandt Studio is een unieke stop op de Leidse Rembrandt route waar bezoekers een inkijkje krijgen in het leven van de jonge Rembrandt via een spannende videoprojectie.

De teller op 10.000 bezoekers
Gistermiddag bezocht Sabrina uit Utrecht de Young Rembrandt Studio tijdens haar dagje Leiden en aangezien zij de 10.000e bezoeker was, ontving ze uit handen van Monique Moot, manager VVV Leiden, een mooie Rembrandt ‘goodie bag’ en een kleurrijk boeket. “Op leiden.nl las ik over de Young Rembrandt Studio en besloot er heen te gaan. Ik ben er erg enthousiast over, mooi gedaan, het is een bezoek meer dan waard”, aldus Sabrina.

Openingstijden verruimd
Volgens Monique Moot van VVV Leiden, weten steeds meer mensen de Young Rembrandt Studio te vinden. “We krijgen al behoorlijk veel bezoekers over de vloer, van diverse nationaliteiten. Tot nu toe krijgen we alleen maar enthousiaste reacties terug en daar doen we het voor!’ Nu met de Leidse kerstmarkt verwacht Moot nog meer aanloop. “We hebben de openingstijden van de Young Rembrandt Studio daarom verruimd en zijn tijdelijk langer en vaker open”.

De exploitatie van de Young Rembrandt Studio is in handen van VVV Leiden. Naast de ‘video mapping experience’ bevindt zich er ook een souvenirshop met hoogwaardige Rembrandt producten en wordt er informatie over de stad verstrekt.

Gezamenlijk initiatief
Het pandje aan de Langebrug werd twee jaar geleden door Centrummanagement Leiden en Leiden Marketing gehuurd met de intentie om hier een deel van het Rembrandt verhaal te vertellen. Voor Leiden Marketing een versterking op de associatie van Leiden met de jonge Rembrandt en voor Centrummanagement Leiden de kans om ondernemers te laten profiteren van extra bezoekersactitviteit.

Meer informatie en de nieuwe openingstijden zijn te vinden op leiden.nl/jongerembrandt

Deel dit nieuwsbericht