Woningzoekers opgelet: Er komen meer woningen bij Leiden Lammenschans

30 november -1

Ben je student, ga je binnenkort studeren of heb je net je studie afgerond? Let dan even goed op, want wij hebben woonnieuws! Er komen meer studenten- en starterswoningen op Campus Yours bij Leiden Lammenschans.

Nieuwe woningen bij Campus Yours

Het gaat om 423 starterswoningen en 197 zelfstandige studentenwoningen. Dit hoort bij fase drie van het project Campus Yours, ook wel bekend als Campus Leidse Schans. In fase één zijn er 700 studenten- en starterswoningen gebouwd, in deze fase twee 465 woningen en deze fase nog eens 620. In totaal komen er dus 1785 woningen bij. Die kun je straks allemaal vinden vlakbij station Lammenschans. Ook zullen er bedrijfspanden worden gebouwd waar winkeliers zich kunnen vestigen die gericht zijn op de starters en studenten.

Energiezuinige appartementen

De nieuwe woningen die worden gebouwd zijn energiezuinig. Zo worden ze opgeleverd zonder gasaansluiting. Voor de verwarming en energieopwekking wordt gebruikgemaakt van een combinatie van een warmtepompboiler, een warmte-terug-win (WTW) ventilatiesysteem en zonnepanelen. En wanneer dit allemaal klaar is? In het najaar van 2020 moeten deze woningen worden opgeleverd. Meer informatie lees je hier.

Beeld: Syntrus Achmea RE&F
Bron: indebuurt.nl

Deel dit nieuwsbericht