Fotocredit: Mariska vd Haven

VVV Leiden nu bereikbaar via Live Chat

26 maart 2020

Nu veel winkels en ondernemers hun deuren noodgedwongen hebben moeten sluiten vanwege de corona crisis, ontstaan er gelukkig vele mooie, nieuwe initiatieven. Zo ook VVV Leiden, dat begin deze week haar deuren sloot. Het informatiepunt, dat voorziet in inspiratie en informatie voor bezoekers, maar ook veel bewoners trekt, is per vandaag bereikbaar via Live Chat. Medewerkers van VVV Leiden beantwoorden vragen van bezoekers op leiden.nl nu online.

Gastvrijheid
VVV Leiden voorziet in een warm welkom in de stad voor bezoekers. Het beantwoorden van vragen over overnachtingen, excursies, uitjes, tips, fiets- en wandelroutes is dagelijks werk. Tegelijkertijd fungeert het punt ook als Arriva informatiepunt. Medewerkers informeren  bewoners en bezoekers rondom openbaar vervoer en faciliteren in de verkoop van tickets. In VVV Leiden zijn daarnaast Leidse producten en souvenirs verkrijgbaar. Jaarlijks ontvangt VVV Leiden gemiddeld zo’n 120.000 bezoekers.

Chatservice
Nu VVV Leiden de deuren heeft moeten sluiten, is een alternatief gevonden in een live chatfunctie. Medewerkers staan op bepaalde tijdstippen paraat om diverse vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld toekomstig bezoek aan Leiden, bereikbaarheid, parkeren, musea, openbaar vervoer, bestellingen en meer.  De chat geeft ook inzicht in waar bezoekers vandaan komen en levert dus een bijdrage in het verkrijgen van een bezoekersprofiel aan Leiden. Monique Moot, manager VVV Leiden is enthousiast: “We wilden deze functionaliteit al langer implementeren. Met deze crisis nu, is het een must, dus we zijn heel blij dat het nu al live staat. We zijn benieuwd naar het gebruik ervan en zijn er klaar voor”.

Thuis in Leiden en Koop Lokaal
Nu veel mensen thuis zitten in Leiden, is er een Thuis in Leiden pagina in het leven geroepen. Hier kunnen bezoekers inspiratie opdoen voor online vermaak in Leiden. Zo kan er worden geluisterd naar podcasts, online musea worden bezocht, een cursus Leids gedaan worden, zijn er tips over Leidse films en meer. Ook is er een Koop Lokaal pagina waar een overzicht te vinden is van ondernemers in Leiden met online aanbod. Zie: www.leiden.nl.

Monopoly
Via Leiden.nl kan nu ook online een bestelling worden geplaatst voor de Leidse editie van Monopoly. “Het loopt storm met de bestellingen”, aldus Moot. “We proberen iedereen zo snel mogelijk te helpen en het spel te leveren, maar het kan wat langer gaan duren.”

Deel dit nieuwsbericht