Week van de Klassieken

Team Pinōmen uit Leiden wint Ken-Uw-Klassieken Pubquiz 2019

8 april 2019

De negende editie van de jaarlijkse Ken-Uw-Klassieken Pubquiz is op donderdagavond 4 april jl. gewonnen door team Pinōmen uit Leiden In het Rijksmuseum van Oudheden gingen ruim 200 classici, studenten en docenten, verdeeld in 45 teams, de strijd met elkaar aan. Quizmaster Fik Meijer, bekend van zijn toegankelijke boeken over de klassieke wereld, stelde de kennis van de deelnemers zwaar op de proef. Het team Pinōmen ging er na een spannende finale vandoor met het prijzenpakket en uiteraard de daarbij horende eeuwige roem. Het winnende team bestond uit Luuk Huitink, Leonie Henkes, Jörn Soerink, Nathasja van Luijn, en Tazuko van Berkel docenten en alumni van de universiteit Leiden. De quiz was het grote avondevenement op de eerste dag van de Week van de Klassieken (4 t/m 14 april 2019).

In een stampvolle Tempelzaal werd de kennis van de deelnemers over Griekse en Latijnse literatuur, klassieke mythologie, oude geschiedenis, antieke wijsbegeerte, archeologie en receptie van de Oudheid tot het uiterste getest. De jury van de Pubquiz bestond uit dr. Bert van den Berg van de Universiteit Leiden, dr. Stephan Mols van de Radboud Universiteit Nijmegen en prof. dr. Ruurd Halbertsma van het Rijksmuseum van Oudheden. Juryvoorzitter prof. dr. Ineke Sluiter van de Universiteit Leiden maakte dit vakkundige team compleet. 

De Ken-Uw-Klassieken Pubquiz is een initiatief van het Rijksmuseum van Oudheden en Lampas, het tijdschrift voor Nederlandse classici, en is het jaarlijks een van de hoogtepunten tijdens de Week van de Klassieken (4 t/m 14 april 2019). Die wordt georganiseerd door het Rijksmuseum van Oudheden, Tresoar, het Allard Pierson, Athenaeum Boekhandel, het Nederlands Klassiek Verbond en Addisco Onderwijs. De Week wordt mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Athenaeum-Polak & Van Gennep, Labrys Reizen, Amsterdam University Press, Uitgeverij Ambo | Anthos, Omniboek en Uitgeverij Van Oorschot. Mediapartners zijn Geschiedenis Magazine en NEMO Kennislink. De Week komt tot stand dankzij bijdragen van Uitgeverij Hermaion, Lampas, de Vereniging Classici Nederland, Vereniging Vrienden van het Gymnasium, Hereditas Nexus e.a. Een overzicht van alle activiteiten tijdens de Week van de Klassieken staat op www.weekvandeklassieken.nl

Week van de Klassieken, 4 t/m 14 april 2019
www.weekvandeklassieken.nl
Twitter: @WeekKlassieken
Facebook: Week van de Klassieken

Deel dit nieuwsbericht