Team Horizon: Unieke denktank voor Leidse ondernemers en organisaties in coronatijd

6 april 2020

Vandaag ziet een nieuw, tijdelijk ondernemersinitiatief het daglicht: Team Horizon. Team Horizon is een multidisciplinair team van organisatieadviseurs, innovatie-specialisten, strategen, bestuurders, conceptontwikkelaars en ontwerpers. Het is een unieke alliantie tussen vier partijen, met één doel: ondernemers sterk en weerbaar uit deze uitdagende tijd laten komen.

Team Horizon (www.teamhorizon.nl) is een initiatief van Bureau Nuiver, in samenwerking met PLNT | Leiden centre for innovation and  entrepreneurship, AREA071 en Daylight. Uit de betrokken partijen worden teams op maat samengesteld voor ‘elke ondernemer en organisatie die behoefte heeft aan meedenkers en probleemoplossers.’

Juist nu.
Vooruit durven kijken, dat is het motto van Team Horizon. Juist nu. Want hoe lastig deze tijd ook is, het is ook een moment waarop nieuwe kansen ontstaan. De coronacrisis zal de manier waarop we winkelen, reizen, werken en kopen blijvend veranderen. Stilstaan is dus geen optie. Het team helpt ondernemers scherpstellen op de nieuwe omstandigheden, ontwikkelt een strategie voor de korte termijn, probeert ongeziene kansen in het vizier te krijgen en nieuwe ideeën te testen en uit te rollen. 

Werkwijze
Ondernemers kunnen op www.teamhorizon.nl een contactformulier invullen. Na een korte video-intake wordt, afhankelijk van de organisatie en vraag, een passend team samengesteld. Dit team gaat een uur lang, in co-creatie met de ondernemer, aan de slag. Er wordt gekeken naar veranderingen in de markt en de veranderende vraag van de consument. Vervolgens worden scenario’s in kaart gebracht en nieuwe oplossingen ontwikkeld. De intake en co-creatieve sessie zijn, mits het team voldoende beschikbaar is, gratis. Mocht er nader advies, begeleiding of uitvoering nodig zijn, dan worden afspraken op maat gemaakt, passend bij de situatie van de ondernemer.

Breed ondersteund
Team Horizon is opgericht vanuit de gezamenlijke missie om een bijdrage te leveren aan de regionale economie. Het initiatief wordt ondersteund door Gemeente Leiden en het Ondernemersfonds. Alle informatie is te vinden op www.teamhorizon.nl.

Streamers:
‘Samen op zoek naar de mogelijkheden van morgen.’
‘Onze missie is om een klein steentje bij te dragen in deze uitdagende tijd.’

Deel dit nieuwsbericht