Spannende finale filmwedstrijd Student en Stad

6 juli 2017

Leiden, 6 juli 2016 – De internationale studente Anna Carey won de finale van de filmwedstrijd Student en Stad. Zij ontving de hoofdprijs van 1.500 euro uit handen van wethouder Robert Strijk na een spannende, leuke avond en een zwaar juryberaad.

Leiden, 6 juli 2016 – De internationale studente Anna Carey won de finale van de filmwedstrijd Student en Stad. Zij ontving de hoofdprijs van 1.500 euro uit handen van wethouder Robert Strijk na een spannende, leuke avond en een zwaar juryberaad. Anna Carey was met haar inzending een van de twaalf inzendingen van waaruit uiteindelijk zeven finalisten zijn geselecteerd. De tweede prijs ging naar Ward Zeijl en Dahran Çoban. De derde prijs ging naar Pepe van de Kerkhof.

Een volle bioscoopzaal

Gisteravond vond de finale plaats in een volle Trianon-bioscoopzaal, waar vele studenten maar ook ouders aanwezig waren om te genieten van een spannende en leuke avond met onder meer saxofonist Kasper Uleman en cabaretier Tom Lash. Het was aan de vakkundige jury, bestaande uit een afgevaardigde van de Universiteit Leiden, Leiden International Film Festival en Leiden Marketing, om een winnaar te kiezen.  Zij werden bijgestaan door het commentaar van twee middelbare scholieren die vanuit hun eigen perspectief de zeven inzendingen beoordeelden.

Lang juryberaad

De jury had het zwaar. ‘Het was erg lastig om een winnaar te kiezen‘, aldus wethouder Robert Strijk die de prijs mocht uitreiken. "Niet alleen het aantal inzendingen is enorm omhoog gegaan deze tweede editie, ook de kwaliteit van de inzendingen was enorm goed. Ik ben er enorm trots op dat we dit nu al met elkaar zo hebben weten te realiseren." Over waarom juist Carey de finale wint, geeft jurylid Martijn Bulthuis, directeur Leiden Marketing aan: “De inzending van Anna was pakkend, snel en heeft heel veel laten zien van zowel het studentenleven alsook de stad. Daarnaast liet Anna ook de regio zien, stad aan de kust. Dat vonden wij een absolute plus, zeker voor internationale studenten. We hopen natuurlijk aankomende studenten te inspireren om naast hun studiekeuze ook te kijken naar de stad en regio."


Leiden als studentenstad

De filmwedstrijd, die voortkomt uit het convenant student en stad, werd voor de tweede keer georganiseerd door de promotiecommissie van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV). Zij riep in maart 2017 studenten op mee te doen aan de filmwedstrijd, waarbij gevraagd werd Leiden te filmen door de ogen van de student. De winnende filmpjes  worden gebruikt door Leiden Marketing om Leiden als studentenstad nog beter te profileren.

Bekijk hier het winnende filmpje

Deel dit nieuwsbericht