Fotocredit: Kleurstof

Ruim 4.000 bezoekers voor de Nacht van Ontdekkingen

23 september 2019

Ruim 4.000 bezoekers genoten zaterdagavond van de 7e editie van hét kennis- en cultuurfestival Nacht van Ontdekkingen. Op de laatste zomeravond van het jaar genoten festivalbezoekers van meer dan 170 acts rond het thema licht en donker, dat resulteerde in een bruisende, drukke, leerzame en sfeervolle Nacht.

Een echt festivalgevoel
Leiden Marketing directeur Martijn Bulthuis en Cultuurmakelaar Mirjam Flik zijn tevreden met het resultaat: “Het was aangenaam druk”, stelt Bulthuis. “We zien een stijging in de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar. Wie door de stegen liep en op het gezellige Pieterskerkplein was, kan er niet omheen dat de Nacht veel meer bezoekers aantrekt dan alleen festivalgangers. Een aantal acts, zoals dit jaar onder anderen Mike Boddé en Paul de Munnik zijn immers vrij toegankelijk”, aldus Bulthuis.  “Complimenten aan het organiserende bureau Maters & Hermsen dat dit jaar een nog sterker festivalgevoel wist neer te zetten.”

Ook Cultuurmakelaar Mirjam Flik deelt dit gevoel: “Het enthousiasme van al die theatermakers, kunstenaars en muzikanten en de vele wetenschappers die het programma inhoud weten te geven, sluit naadloos aan op het profiel van Leiden als stad van kennis en cultuur. Mede dankzij de Universiteit die ook dit jaar weer veel van haar locaties en wetenschappers beschikbaar stelde. Een prachtige basis om op voort te borduren en om zo verschillende doelgroepen met een diverse programmering komende jaren nog meer te betrekken.”

Zonnestralen van Paul de Munnik
De Nacht speelde zich afgelopen zaterdag af rondom het Rapenburg, Hortus botanicus en het Pieterskerkplein. Op een vol Pieterskerkplein ‘regende het zonnestralen’ aan het eind van de avond bij het slotoptreden van Paul de Munnik waar een enthousiaste menigte uit volle borst meezong.

Voor het eerst dit jaar was er de Middag van Ontdekkingen voor kinderen van 8 jaar en ouder. In Rijksmuseum van Oudheden konden zij wijze lessen volgen en coole proefjes doen. “De middag was druk bezocht en zeker voor herhaling vatbaar in 2020”, aldus Mirjam Flik.

De Nacht van Ontdekkingen is een initiatief van Cultuurfonds Leiden en Leiden Marketing in samenwerking met de Universiteit Leiden, Gemeente Leiden en diverse Leidse culturele instellingen.

Deel dit nieuwsbericht