Slootsafari Naturalis

Recordaantal bezoekers bij Naturalis

4 september 2015

LEIDEN - Natuurhistorisch museum Naturalis ontving deze zomer 60.565 bezoekers. Dit is maar liefst 5308 bezoekers meer dan het vorige zomerrecord. De mini-expeditie 'Op avontuur als Freek' en de slootsafari werden druk bezocht. Ook in de herfst- en kerstvakantie worden nog veel bezoekers verwacht, waardoor dit wel eens het drukst bezochte jaar ooit voor Naturalis kan worden.

De mini-expeditie ‘Op avontuur als Freek’ trok bijna 28.000 bezoekers. Deze bezoekers konden een dagje als Naturalisonderzoeker Freek Vonk doorbrengen en meer te weten komen over wilde dieren, reizen en onderzoek. Ook de slootsafari trok veel bekijks bij Naturalis. Zeker 6000 deelnemers trokken hun kaplaarzen aan om een kijkje in de sloot te nemen. Met schepnetten werden er diverse waterwezens opgevist om te bestuderen.

Naturalis heeft nog veel meer leuke activiteiten op de agenda staan dit jaar. Bijvoorbeeld een bijzonder programma in de Kinderboekenweek. Op vertoon van het Kinderboekenweekgeschenk mag dit gratis worden bijgewoond. Samen met de drukbezochte herfst- en kerstvakantie kan dit evenement kan bij dragen aan het nieuwe record als drukst bezochte jaar ooit bij Naturalis. 

Deel dit nieuwsbericht