Opening Pop-Up Streekhuis

Fotocredit: Richard Steenvoorden. Vlnr: de eerste bewoners van Kidsproof, Martijn Bulthuis van Leiden Marketing, Dorien Broekhof namens VVV Katwijk, Wethouder Leiderdorp Daan Binnendijk en Marjolijn van der Jagt van Dorpsmarketing Oegstgeest

Pop-Up Streekhuis in de Streek van Verrassingen geopend

29 juli 2020

Vanaf vandaag is onze Streek van Verrassingen een Pop-Up Streekhuis rijker. Een mini huisje op wielen dat van Leiderdorp naar Oegstgeest, Katwijk en Leiden reist. Leiderdorp beleeft de primeur, het streekhuisje staat hier een kleine week op het terrein van Brasserie Park. De plek biedt inspiratie voor toevallige bezoekers, maar is tegelijkertijd het zomerse onderkomen van tal van journalisten, bloggers en vloggers.

Van mobiele VVV tot media hot spot

Het Pop-Up Streekhuis – dat geopend werd door de Leiderdorpse Wethouder Daan Binnendijk -  is onderdeel van de campagne ‘Streek van Verrassingen’, een initiatief van de citymarketingorganisaties van Oegstgeest, Katwijk, Leiden en de Gemeente Leiderdorp, gesteund door Rabobank Leiden-Katwijk. De campagne wil regiobewoners activeren om de eigen omgeving te (her)ontdekken en er van te genieten. Een Stad van Ontdekkingen met een Streek van Verrassingen en een zee aan mogelijkheden. Tegelijkertijd wil het ondernemers met elkaar verbinden om te komen tot meer samenwerking en versterking.  “Juist dat laatste is voor de ledenraad van de Rabobank een reden om bij te dragen aan deze campagne”, zo zegt ledenraadslid Nicoline Schuitemaker.

Het Pop-Up Streekhuis fungeert als een informatiepunt. Bezoekers vinden er volop informatie, tips en inspiratie over en in de regio. Van fiets- en wandelroutes, tot leuke arrangementen en geheime plekken. Het ontdekken van de eigen streek is vooral erg verrassend, veilig en natuurlijk vertrouwd.

Daarnaast wordt het Pop-Up Streekhuis gebruikt om bloggers en vloggers uit Nederland, de eigen regio en Vlaanderen te laten overnachten. Vanuit hier ontdekken zij de pareltjes in onze streek! “Een prachtig initiatief”, aldus wethouder Binnendijk van de Gemeente Leiderdorp. “Leiderdorp ziet veel meerwaarde in de samenwerking met de buurgemeentes om de streek op deze manier onder de aandacht te brengen.”

Leiderdorp, Oegstgeest, Katwijk, Leiden

Het Pop-Up Streekhuis reist van Leiderdorp naar de kasteeltuin van Oud Poelgeest in Oegstgeest en gaat van daaruit naar camping Zuidduinen in Katwijk en de Tuin van de Smid in Leiden. Eind september eindigt de reis met een week bij Brasserie de Zijlstroom in Leiderdorp.

“Er is veel animo voor het Pop-Up Streekhuis”, aldus marketing manager Mincke Pijpers van Leiden Marketing. “We hebben nog maar een paar nachtjes over, maar de hele zomer is vrijwel gevuld. Van voorproevers uit de regio, ambassadeurs met een groot bereik tot aan professionele journalisten”. De eerste bewoners van het Pop-Up Streekhuis zijn moeder en zoon van de organisatie Kidsproof. Zij gaan de streek vanuit kinderperspectief verhalen.

Het Pop-Up Streekhuis is te bezoeken van 29 juli t/m in ieder geval 20 september 2020.

Lees er alles over op www.streekvanverrassingen.nl.

Deel dit nieuwsbericht