Fotocredit: Mary Servaes YouTube

Pop-up museum over Zangeres Zonder Naam

1 augustus 2019

Op 5 augustus zou de geboren Leidse Mary Servaes – Beij, bekend als de Zangeres Zonder Naam, 100 jaar zijn geworden. Om dat te vieren en haar te eren opent er in augustus een pop-up museum over het leven van de ‘Koningin van het Levenslied’.

In een van de lokalen van Old School, een voormalig schoolgebouw in het centrum van Leiden, maken bezoekers een reis door het leven van de in Leiden geboren Maria (Rietje) Beij. Als de Zangeres Zonder Naam wist ze zich een weg te vinden uit het armoedige bestaan van een arbeidersgezin in het Leiden van de jaren 30. Ook zijn er interviews en unieke televisiebeelden van de Zangeres te zien in een mini-bioscoop.

‘Op maandag 5 augustus om 12 uur vieren we haar verjaardag, en is het pop-up museum officieel geopend. Iedereen is welkom. De toegang is gratis.’ aldus de organisatie.

Old School is gevestigd aan het Pieterskerkhof 4a te Leiden en iedere vrijdag, zaterdag en zondag open van 11 tot 18 uur. De expositie over de Zangeres zonder naam is te zien van 2 augustus tot 1 september.

Deel dit nieuwsbericht