Peel Slowly and See

Fotocredit: Peel Slowly and See

Peel Slowly and See doet eerste worp namen voor 2021!

4 september 2020

Na twee uitverkochte edities in de concertserie Peel Slowly and See Presents, volgen vandaag de eerste vijf namen voor de 2021- editie van het overkoepelende ontdekkingsfestival dat vrijdag 6 maart zal plaatsvinden in de Leidse Marktsteeg. Peel Slowly and See komt met een veelzijdige eerste worp: Roosbeef, YĪN YĪN, Kapok, Brader Musiki en Global Charming. De kaartverkoop voor #PSAS21 is begonnen.

Het festival, dit jaar onder de slogan ‘Festival of Music Discoveries’, gaat in 2021 haar elfde editie in. Ooit begonnen als initiatief van (vrienden van) platenzaak Velvet Leiden, wordt het nu gecoördineerd door een samenwerkende groep programmeurs uit Leiden. Hierdoor is in de laatste jaren de kenmerkende muzikale breedte ontstaan; op Peel Slowly and See gaan er nieuwe deuren open voor de nieuwsgierige liefhebber. Je kunt er de nieuwste Londense jazzformatie ontdekken, maar ook knisperende elektronica, intrigerende niet-Westerse muziek en tegendraadse gitaarbands.


Deze veelzijdigheid is ook zichtbaar in de eerste namen voor de komende editie, op vrijdag 6 maart 2021. Op Peel Slowly and See 2021 zijn onder andere Roosbeef, Kapok, YĪN YĪN, Brader Musiki en Global Charming te zien. Kaarten voor het festival kosten €25 en zijn te koop op www.peelslowlyandsee.nl.

Van de Koerdische zanger en saz-speler Brader Musiki verscheen dit jaar het album ‘Herim Kuda’ op het Terp-label van Terrie Hessels (The Ex). “Een reis door de Koerdische geschiedenis en cultuur met muzikale vertolkingen van werken van dichters als Sheikmous Hasan of Xelef Zebari”, schreef de Volkskrant in een groot interview met de zanger.

Het Maastrichtse ῩIN ῩIN brak het afgelopen jaar door met hun psychedelische Thaise retrofunk en groeide uit tot festival-hoogtepunt. Voor het avontuurlijke jazztrio Kapok is het optreden op Peel Slowly and See onderdeel van een afscheidstournee. Het dwarse Amsterdamse post-punk kwartet Global Charming komt in oktober met een debuutplaat.

Roosbeef
Sinds debuutalbum ‘Ze Willen Wel Je Hond Aaien, Maar Niet Met Je Praten’ uit 2008 is Roosbeef een vaste waarde. Als geen ander weet Roos Rebergen met melancholische, soms lichtvoetige teksten de luisteraar mee te nemen naar haar eigen belevingswereld. Begin dit jaar verscheen het veelgeprezen vierde studioalbum ‘Lucky’. Opgenomen in Antwerpen, met een nieuwe band, met daarin nog altijd mede-oprichter Tim van Oosten, maar nu ook de Vlaamse all-stars Pascal Deweze en Tom Pintens. 

De elfde editie van ontdekkingsfestival Peel Slowly and See is op 6 maart 2021 in drie podia in de Marktsteeg: Gebr. De Nobel, Scheltema Leiden & Marktsteeg 10.
Kaarten kosten in de voorverkoop €25. Ze zijn te koop op festivalwebsite: www.peelslowlyandsee.nl en in fysieke vorm bij platenzaak Velvet Music Leiden.

Deel dit nieuwsbericht