Nieuw theater- en concertseizoen van start in Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal

8 september 2020

Het nieuwe theater- en concertseizoen van de Leidse Schouwburg en Stadgehoorzaal staat voor de deur. Het aankomend theater- en concertseizoen kenmerkt zich door topcabaret, jong aanstormend talent en creatieve, inspirerende voorstellingen en concerten, die voor een intiemer publiek zijn gemaakt.

Het seizoen opent officieel op vrijdag 18 en zaterdag 19 september 2020 in de Stadsgehoorzaal met de bijzondere concerten van de Nieuwe Philharmonie onder leiding van dirigent Johannes Leertouwer – waarin het orkest als laboratorium muziek, geschiedenis en wetenschap samenbrengt.

Het seizoen is met het oog op actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus opgedeeld in twee helften. Vanaf 7 september start de kaartverkoop voor de maanden september tot en met december 2020. Later dit najaar gaat de kaartverkoop voor de tweede helft (januari tot en met juni 2021) van start.

Alle genres op de podia, anderhalve meter ontvangst
Na een sluiting van vier maanden door de coronamaatregelen, kunnen de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal in september de deuren weer openen voor liefhebbers van alle genres die de podia bieden: cabaret, toneel, klassieke muziek, dans, theatercolleges, muziek en jeugdvoorstellingen. De theaterzalen zijn ingericht op ontvangst op anderhalve meter, zodat het publiek  veilig op anderhalve meter van elkaar kan plaatsnemen. De kaarten voor de voorstellingen zijn daardoor schaarser, maar het team van de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal is blij met het toch uitgebreide en gevarieerde aanbod van voorstellingen en concerten.

Digitale brochure
Samen met Theater Ins Blau hebben de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal een digitale brochure gelanceerd, die mee kan bewegen met last minute wijzigingen, want flexibiliteit is in deze nieuwe realiteit rond het coronavirus van heel groot belang. Teveel papier laten bedrukken dat vervolgens niet actueel is, vinden beide organisaties met het oog op duurzaamheid en milieu niet meer verantwoord. De online brochure is via brochure.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl in te zien.

Vijftien Leidenaren als ambassadeur
Omdat theater voor iedereen is, hebben de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal en Theater Ins Blau vijftien Leidenaren gevraagd ambassadeur te zijn voor de theaters en te poseren voor de brochure en de campagne. Anneleen, Amal, Aquilla, Bastiaan, Brigitte, Coen, Debora, Iris, Jesse, Jim, Maaike, Maarten, Mariska, Mus en Saskia zijn de gezichten die op de covers van de brochure staan en iedereen vertellen wat theater met hen doet.

Kaarten voor het nieuwe theater- en concertseizoen zijn vanaf nu te verkrijgen via leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl en theaterinsblau.nl.

Deel dit nieuwsbericht