Nieuw in Leiden: de gehandicaptenparkeervergunning

20 september 2020

Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart en bent u van plan om binnenkort Leiden met de auto te bezoeken? Of komt u regelmatig in Leiden? Vraag dan de digitale gehandicaptenparkeervergunning aan. Hiermee kunt u binnen het betaald-parkeren-gebied als GPK-houder gratis parkeren, met uitzondering van de vergunninghouderplaatsen.

Aanvragen via het e-loket
Het aanvragen kunt u vanuit huis doen via het digitale parkeerloket van de gemeente Leiden: het e-loket. U heeft hiervoor DigiD en een scan (of foto) van uw gehandicaptenparkeerkaart nodig. Op www.leiden.nl/gehandicaptenparkeervergunning vindt u meer informatie en de link naar het e-loket.

Waar kan ik in Leiden parkeren?

Parkeerproduct

Waar parkeren in Leiden?

Gehandicaptenparkeerkaart

 

• Op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen herkenbaar aan het verkeersbord met een rolstoel. Let op: niet in vakken, voorzien van een kenteken.

• Op plaatsen waar parkeerverbod geldt: maximaal 3 uur met parkeerschijf en overig verkeer niet hinderen

Gehandicaptenparkeervergunning

Betaald-parkeren-plaatsen met uitzondering van vergunninghouderplaatsen (zone 7000)

 

Parkeercontrole op kenteken
In Leiden wordt betaald parkeren gecontroleerd op kenteken. Dat betekent dat parkeercontroleurs de kentekens van geparkeerde auto’s scannen en zo kunnen zien of er betaald is voor het parkeren. Dat kan zijn via een digitale parkeervergunning, de parkeerautomaat of een mobiel-parkeren-app. Vanaf 1 oktober kunnen houders van de gehandicaptenparkeerkaart met de digitale gehandicaptenparkeervergunning gratis parkeren in de zones van betaald parkeren in Leiden. Kijk voor meer informatie op de webpagina met parkeerproducten voor gehandicapten. 

Deel dit nieuwsbericht