Nacht van Ontdekkingen maakt muziekprogramma bekend

11 juli 2019

Tijdens de Nacht van Ontdekkingen op zaterdag 21 september staat de binnenstad van Leiden niet alleen bol van kunst en wetenschap maar ook van live muziek. Op de laatste zomeravond van 2019 zullen op idyllische plekken als de Hortus botanicus en het Pieterskerkplein Paul de Munnik, Lucky Fonz III, Mike Boddé, Nana Adjoa, Janna Lagerström, Pieter de Graaf en de up coming band Faradays optreden. Een avond lang kunnen festivalbezoekers tussen de meer dan honderd lezingen en acts door genieten van een uiteenlopend muzikaal aanbod.

Indie-rock, nederpop, jazz, chansons, klassiek: een bonte mix aan muziekstijlen en artiesten komt samen tijdens de Nacht van Ontdekkingen. Met een gemeenschappelijke deler: of het nu de liedjes van Paul de Munnik of Lucky Fonz III zijn, het pianospel van Mike Boddé of Pieter de Graaf, allen bieden ze een intiem programma waar festivalbezoekers letterlijk  bovenop kunnen zitten.

Ontdek een wereld aan wetenschap 
Ook onder de wetenschappers komen dit jaar veel bekende namen voor. Biograaf en Leidenaar Onno Blom spreekt over zijn nieuwe biografie van de jonge Rembrandt (de meester van het licht en donker), universiteitshistoricus Willem Otterspeer neemt zijn luisteraars mee naar de donkere dagen van de Leidse Universiteit in oorlogstijd, Büch-biografe Eva Rovers weet alles van de donkere kant van cabaretiers die meededen aan het Leids Cabaret Festival, de expert op het gebied van onze koloniale geschiedenis Karwan Fatah-Black doet mee aan een talkshow over diversiteit, media- en cultuurwetenschapper Dan Hassler-Forest ziet een relatie tussen sciencefiction en een lichter toekomstbeeld, bioloog Aaf Verkade neemt ons mee op excursie langs donkere grachten en met natuurkundigen Rolf Hut en Ivo van Vulpen kunnen festivalbezoekers hun eigen muurformuleprojector bouwen.

Ticketverkoop van start
Tickets voor de Nacht van Ontdekkingen zijn vanaf vandaag online te koop via de website nachtvanontdekkingen.nl. Tickets voor het Leidse kennis en cultuurfestival kosten €17,50, studenten betalen €12,50 (ex servicekosten). 

Over de Nacht van Ontdekkingen
De zevende editie van de Nacht van Ontdekkingen speelt met het thema Licht & Donker, ingegeven door het 350e sterfjaar van Leidens beroemde zoon Rembrandt van Rijn. Het programma is te vinden op www.nachtvanontdekkingen.nl of download de festivalapp Timesquare en zoek op Nacht van Ontdekkingen.

Foto: Martijn Beekman 2018.

Deel dit nieuwsbericht