Nacht van Kunst & Kennis trekt ruim 3500 bezoekers

30 november -1

Nieuwe opzet Nacht van Kunst & Kennis succesvol Festival trekt ruim 3.500 bezoekers Op zaterdag 16 september vormde het Rapenburg het hart van de vijfde editie van de Nacht van Kunst & Kennis. De organisatie is tevreden met de ruim 3500 bezoekers die genoten van theater, dans, lezingen, experimenten en muzikale optredens. Met een keuze uit ruim 100 verschillende acts op twaalf locaties trok de Nacht van Kunst & Kennis volle zalen en veel gezelligheid rondom het Rapenburg.

Experimenteren met nieuwe opzet

De nieuwe opzet waarbij het programma geconcentreerd is langs Leidens’ beroemdste gracht het Rapenburg, zorgde voor een compact en sfeervol festivalgevoel. Nieuwe programmaonderdelen als de expedities werden goed ontvangen door het publiek. Zo waren de tickets voor expedities door ondergronds Leiden al binnen een half uur volledig uitverkocht. De bezoekers grepen in het huiskamerprogramma de kans om in een intieme setting te luisteren naar een concert, een college of een filosofisch gesprek met Joke Hermsen en Sebastien Valkenberg. Daarnaast was het hoofdpodium met een college van Leiden alumnus Rosanne Hertzberger, een interview met Ilja Leonard Pfeijffer en optredens van Intergalactic Lovers en Gallowstreet op het Pieterskerkplein een welkome toevoeging aan het festival. Het Pieterskerkplein vormde het hart van de avond. Deze onderdelen zullen tijdens de volgende Nacht van Kunst & Kennis zeker een vervolg krijgen. 

In de Hortus gaf Blauwe Uur een lichtshow op etalagepoppen, speelde singer-songwriter talent Tamino de sterren van de hemel in de Wintertuin en trokken Corpus en Museum Boerhaave volle zalen met hun talkshows over de gemaakte mens. Leidenaar Ilja Leonard Pfeijffer en Brainpower gingen in het Academiegebouw met wetenschapper Alex Reuneker in gesprek over het gebruik van een unieke woordenschat. Volle zalen trok de Universiteit van de Leek in de nieuwe locatie studentenvereniging Augustinus, net als het Leids Cabaretfestival in Japanmuseum SieboldHuis.

De organisatie gaat zich wel beraden over hoe deze compacte opzet wel toegankelijk blijft voor de 3000 tot 4000 bezoeker die de Nacht elk jaar trekt. Wellicht door meer huiskamers als locatie toe te voegen, of een aantal grotere locaties te zoeken langs het Rapenburg. Op die manier kunnen er meer kaarten verkocht worden en de rijen ingekort.

Deel dit nieuwsbericht