Leids Filmfestival viert 40 jaar Holy Grail

11 september 2015

LEIDEN - Het Leiden International Film Festival zet dit jaar het Britse komediegezelschap Monty Python in het zonnetje. Ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van de klassieker Monty Python and the Holy Grail wordt op 5 november eenmalig een speciale sing-along-versie van de film vertoond.

Dat heeft het festival vrijdag bekendgemaakt. De nieuwe versie is voorzien van een exclusieve introductie van Monty Python-leden Terry Jones, Terry Gilliam, Michael Palin, Eric Idle en John Cleese.

De vertoning vindt plaats in het Trianon Theater in Leiden tijdens de tiende editie van het festival. De kaartverkoop is vrijdag van start gegaan.

De komedieklassieker uit 1975 draait om de zoektocht van Koning Arthur naar de Heilige Graal. De film geldt, dankzij scènes als de Killer Bunny, de Zwarte Ridder, de Brug des Doods en de krankzinnige openingscredits, als een hoogtepunt in het oeuvre van Monty Python.

Het Leiden International Film Festival richt zich op films op het grensvlak van arthouse en mainstream cinema. De tiende editie van het festival zal plaatsvinden van 30 oktober tot 8 november 2015.

In de week voorafgaand aan het evenement wordt ook een speciale vertoning van de eerste twee Back to the Future-films georganiseerd, op de avond dat het tweede deel zich afspeelt. Het volledige programma van de tiende editie van het festival wordt in oktober bekendgemaakt.

(Bron: Leidsch Dagblad)

Deel dit nieuwsbericht