Koning Willem-Alexander opent in juni vernieuwd museum De Lakenhal

13 mei 2019

Koning Willem-Alexander gaat op 19 juni het vernieuwde Museum De Lakenhal in Leiden openen. De afgelopen twee jaar was het museum gesloten voor bezoekers vanwege een renovatie en uitbreiding.

Het museum, dat gevestigd is in de zeventiende-eeuwse lakenhal van Leiden, beschikt na de renovatie over een nieuwe tentoonstellingsvleugel, waar tijdelijke tentoonstellingen te zien zullen zijn.

Verder zijn de stukken uit de vaste collectie van het museum, dat schilderijen bezit van oude meesters als Lucas van Leyden, Rembrandt en Jan Steen, vanaf de opening permanent te zien. Het museum is vanaf 20 juni weer toegankelijk voor publiek.

Tijdens de twee jaar durende renovatie waren delen van de collectie elders te zien, waaronder in het Mauritshuis, het Rembrandthuis en het Dordrechts Museum. Twee keer eerder vond er ook een uitbreiding van De Lakenhal plaats, namelijk in 1890 en 1921.

Op 19 juni krijgt de koning een rondleiding door het vernieuwde museum en zal dan onder meer een nieuw educatieatelier bezoeken.

Bron: Nu.nl

Deel dit nieuwsbericht