In de serie “ The Green Killers” draait alles om de verandering van het klimaat

12 februari 2020

Leiden, 12 februari 2020 - Het klimaat is aan het veranderen, dat weten we allemaal. Daarom gaat STAD Leiden deze maand aan de slag met het maatschappelijke probleem klimaatverandering. Om dit probleem onder de aandacht te brengen maken de jongeren van STAD Leiden een reportageserie waarin verschillende onderwerpen worden besproken. Dit zijn onderwerpen waar jongeren dagelijks mee te maken hebben. De serie heet “ The Green Killers”, want als we niet oppassen ‘killen’ we met z’n allen het groen.

De reportage serie
In de serie “The Green Killers” gaan Anne Ridders en Richelle Nijssen op onderzoek uit om erachter te komen wat de gevolgen zijn van de plastic-, kleding- en vleesindustrie op het klimaat. In iedere aflevering bevragen zij experts en jongeren over het een bepaald onderwerp.

Voor deze driedelige serie hebben we drie onderwerpen uitgekozen waar jongeren dagelijks mee te maken hebben. In iedere aflevering worden er leuke weetjes verteld, worden er experts en jongeren bevraagd en natuurlijk tips gegeven. Hierdoor krijgen de kijkers verschillende kanten van het onderwerp te weten en is het extra interessant om te kijken!

Het doel van de reportageserie is om jongeren, maar ook volwassenen te stimuleren om betere keuzes te maken omtrent het onderwerp klimaatverandering.

Plastic
De eerste aflevering in de driedelige reportageserie gaat over plastic. Voor dit onderwerp gaan Anne en Richelle langs bij Milieudefensie, een verpakkingsbedrijf en een recyclingbedrijf om te onderzoeken hoe schadelijk plastic voor het milieu is.

De aflevering is sinds 10 februari te zien op het Youtube kanaal van STAD Leiden.

Kleding
De tweede aflevering gaat over de kledingindustrie. Anne en Richelle zijn benieuwd naar het effect van de snel opvolgende kleding trends op het klimaat en gaan hiervoor langs bij milieudefensie, een vintage kledingwinkel en het circulair warenhuis.

De aflevering is sinds 12 februari te zien op het Youtube kanaal van STAD Leiden.

Vlees
De laatste aflevering gaat over de vleesindustrie. Ook in deze aflevering gaan Anne en Richelle op onderzoek uit om erachter te komen wat het effect is van deze industrie op het klimaat. Om deze vraag te beantwoorden praten ze opnieuw met milieudefensie, een veehouder van een zogenaamd ‘slow meet’ boerderij en bij een veganistische supermarkt.

De laatste aflevering komt op 14 februari online op het Youtube kanaal van STAD Leiden.

Deel dit nieuwsbericht