et door studenten opgezette pop-up restaurant ‘Happietaria’ heeft 60.000 euro opgehaald voor het goede doel!

Het door studenten opgezette pop-up restaurant ‘Happietaria’ heeft 60.000 euro opgehaald voor het goede doel!

6 maart 2019

LEIDEN - Zaterdag 2 maart sloot Happietaria na het verwelkomen van ongeveer 2700 gasten haar deuren en werd bekend dat er dit jaar maar liefst 60.000 euro is opgehaald voor slachtoffers van mensenhandel! Happietaria is een pop-up restaurant en wordt iedere twee jaar in Leiden georganiseerd door studenten, die zoveel mogelijk geld willen ophalen voor een zelf uitgekozen project van liefdadigheidsstichting Tear. Dit jaar was het restaurant gevestigd in buurtcentrum Het Gebouw in De Kooi, waar het zaterdag een eindverkoop, gevolgd door een eindfeest hield.

Het restaurant was van 4 februari tot en met 2 maart 2019 van maandag tot zaterdag vanaf 17.00 uur geopend. Er worden verschillende soorten maaltijden geserveerd, waaronder vlees, vis en vegetarische gerechten. Dit werd allemaal opgezet en georganiseerd door studenten die dit vrijwillig naast hun studie doen. Er werkten circa 30 vaste vrijwilligers in verschillende commissies van Happietaria en daarnaast zijn er een hoop studenten geweest die in hun vrije tijd een avond komen koken, afwassen of serveren in het restaurant.

‘Neem een Hap uit mensenhandel’

Het geld dat met het restaurant werd opgehaald gaat naar een project van de hulporganisatie ‘Tear’. Het project is erop gericht om mensenhandel, misbruik en uitbuiting in Azië tegen te gaan. In Azië zijn er namelijk zo’n 30 miljoen mensen slachtoffer van mensenhandel. Tear strijdt tegen dit onrecht door een aantal inspirerende sociale ondernemers in Azië te ondersteunen. Deze sociale ondernemers worden ondersteund door deel te nemen aan een driejarig leiderschapstrainingsprogramma, genaamd ‘Inspired Individuals’. Door deelname aan het programma kunnen de sociale ondernemers hun talenten nog beter ontplooien, effectiever werken en hun werk duurzaam voortzetten. Hiermee zijn ze in staat om blijvend bij te dragen aan de verandering van mensenlevens, het mobiliseren van kerken en het beïnvloeden van het beleid in hun land. Happietaria Leiden heeft €60.000 voor ‘Inspired Individuals’ opgehaald.

Deel dit nieuwsbericht