Stripalbum Ehrenfest

Fred de Heij en Ad Maas signeren de strip Ehrenfest

16 september 2015

Op zaterdag 19 september signeren Fred de Heij en Ad Maas de strip Ehrenfest: het levensverhaal van Einsteins tragische boezemvriend. Maas schreef de teksten voor dit unieke stripalbum en De Heij maakte de tekeningen. De signeersessie vindt plaats bij Mevrouw Kern in de Breestraat van 14.00 tot 16.00 uur.

In 1912 kregen de Leidse natuurkundestudenten een nieuwe professor voor de klas, de Oostenrijker Paul Ehrenfest. Zijn komst veranderde de natuurkunde in Leiden. Hij doceerde de studenten alsof zijn leven ervan af hing en nam ze mee in zijn enthousiasme. Voor Ehrenfest bleef het niet bij enthousiasme; natuurkunde was zijn leven. Toch had Ehrenfest ook veel last van depressies. Dit in combinatie met genadeloze zelfkritiek leidde uiteindelijk ook tot zijn dramatische einde.

Albert Einstein zou zonder zijn vriend Ehrenfest de Algemene Relativiteitstheorie niet hebben gerealiseerd. Hij logeerde jaarlijks bij Ehrenfest in Leiden. Hier bespraken ze samen het leven, maakten ze muziek en toetsten ze nieuwe inzichten. Museum Boerhaave viert de 100ste verjaardag van Einsteins Algemene Relativiteitstheorie met de tentoonstelling Einstein & Friends. Het stripalbum Ehrenfest sluit ook aan bij dit thema.  

Deel dit nieuwsbericht