Feestelijke heropening Molen De Valk na verbouwing

2 april 2019

Na een flinke verbouwing opent Molen de Valk haar deuren weer. De entree heeft een volledig nieuw uiterlijk gekregen en ook de filmzaal op de eerste etage is gemoderniseerd.

Op maandag 8 april om 15 uur wordt dit unieke Leidse erfgoed feestelijk heropend. Daarom hebben we Wilbert Hettinga – voorzitter van het Erfgoedcafé Leiden én echte Leidenaar – gevraagd om de molen te heropenen. Samen met zijn twee kleinkinderen verricht hij de openingshandeling.

Molen de Valk is voor de Leidenaar niet weg te denken uit het straatbeeld. Met 29 meter torent de molen met trots boven de binnenstad uit. Iedereen kent De Valk. En toch brengen maar weinig Leidenaren een bezoek aan de molen. Van de gemiddeld 30.000 bezoekers per jaar komt slechts 8% uit de regio. Tijd om daar verandering in te brengen.

Gratis toegang voor alle Leidenaren
Op 8 april start de Nationale Museumweek. Deze hele week is de molen gratis te bezoeken voor wie Leidenaar is of in Leiden woont.

Tijdelijke tentoonstelling walmolens
Tijdens de verbouwing hadden de molenaars hun tijdelijke werkplek bij hun collega’s van Erfgoed Leiden en Omstreken aan de Boisotkade. Daar ontstond het idee voor een tentoonstelling over de ‘andere’ walmolens van Leiden. Op de wallen van de ommuurde stad stonden ooit vele molens, waarvan Molen de Valk er een is. In een kleine – tijdelijke – tentoonstelling in de filmzaal is te zien waar deze molens stonden en vindt men informatie over de geschiedenis van dit type molen in Leiden.

Onze molen draait op wind en liefde, 
Kom binnen en stijg tot grote hoogte(n).
Geniet van het uitzicht.
Voel de wind door je haar, ruik de geur van gemalen meel, zie raderen draaien, hoor wieken suizen.
Ervaar de authentieke, ambachtelijke, Hollandse historie in het  icoon van Leiden.
Pak je kans en ontmoet een echte molenaar.
Kom weer beneden met een ervaring rijker en neem je herinnering mee.We zijn er voor iedereen: oud, jong, verliefd, nieuwsgierig, vakman, toerist en voor jou.

Deel dit nieuwsbericht