Fotocredit: Ney & Partners

Bruggen gaan van Leidse Singels langste stadspark van Nederland maken

29 maart 2019

Het Singelpark waar Leiden al een tijdje aan werkt begint steeds meer vorm te krijgen.

LEIDEN - Vanaf september worden de zes voetgangersbruggen gebouwd die de groene gebieden langs de singels met elkaar moeten gaan verbinden. De voorbereidende werkzaamheden zijn al begonnen.

Sinds 2012 is de Stichting Vrienden van het Singelpark al bezig met ideeen voor het Singelpark. 'Eigenlijk kwam een inwoner van Leiden als eerste op het idee voor een Singelpark', zegt Conny Broeyer van de Stichting Vrienden van het Singelpark. 'Jeroen Maters vond dat je er niet alleen moest kunnen wandelen. Hij wilde er echt een uniek park van maken.'

Een belangrijk element van het Singelpark is dan ook dat Leidenaars er zelf aan de slag kunnen met bijvoorbeeld tuintjes. En daarnaast moet het park ook een ontmoetingsplek worden en daarom komen er op verschillende plekken parkpleinen, waar ook ruimte is voor sport en cultuur. Daarom is het park uniek voor Nederland vinden de initiatiefnemers.

Langste stadspark van Nederland
'Het mooiste, langste en spannendste stadspark van Nederland', zegt Broeyer. 'Het unieke eraan is dat de singels in Leiden met de vestingwallen nog vrijwel ongeschonden zijn.' In totaal wordt het park iets langer dan 6 kilometer.

En er zijn dus zes nieuwe bruggen nodig om van het park 1 geheel te maken en die bruggen krijgen bijna allemaal exotisch klinkende Latijnse namen. De bouwer verwacht dat bruggen in februari 2020 allemaal klaar zullen zijn.

Deel dit nieuwsbericht