Awesome Leiden kiest voor een Athletic Invasion!

29 maart 2019

Woensdag 27 maart is het idee Athletic Invasion van Moritz Billerbeck gekozen als het winnende idee van Pitch Night #8 van Awesome Leiden. Het idee van Moritz is om Leidenaars meer te laten sporten en dat te combineren met verlichting in onze stressvolle levens, door bokszakken op verschillende plekken in de stad op te hangen. Alle bokszakken vormen samen een 'gratis' en gebruiksvriendelijke trainingsroute voor zowel jong als oud. Op elke stop komt ook een uitleg hoe de oefening te doen, zodat je op een veilige manier kan sporten en ontstressen.

De vijf pitches
Moritz had concurrentie van Karin van Iterson, Michiel Hoogland, Robin Bastiaan, Jeroen Windmeijer & Jos van Duinen. Karin wilde graag Station Lammenschans op fleuren met tijdelijke confetti stippen en teksten op de stationtegels voor de reiziger. Michiel zou Leiden graag meer awesome willen maken door dak- en thuislozen te voorzien van middelen waarmee ze zichzelf door de dag heen kunnen vermaken. Hierbij kan je denken aan muziek instrumenten. Zo hebben de daklozen een dagbesteding waarmee ze ook geld kunnen verdienen én voegen ze sfeer toe aan de stad. Robin zag het wel zitten om op Leiden Centraal ook een piano neer te zetten, zoals dat in veel steden al gebeurd. Tenslotte wilden Jeroen en Jos graag financiering ophalen voor hun project, het Nautiluspad. Een pelgrimage van wandelroutes door de omgeving en binnenstad van Leiden.

De 8ste Awesome Leiden Pitch Night 
Het was alweer de 8ste keer dat er €1.000,- euro geschonken werd door Awesome Leiden. Het rondreizend spektakel organiseerde dit keer de Pitch Night in het vrolijke pand van Foodbar de Paradijsvogel aan het stationsplein.

De winnaar ontvangt naast het geldbedrag ook ondersteuning vanuit de trustees die het bedrag beschikbaar stellen. Met elkaar doen we er alles aan om het idee voor Leiden ook daadwerkelijk te realiseren.

Eind mei vindt alweer de volgende editie plaats. Awesome Leiden nodigt heel Leiden uit om weer toffe ideeën in te sturen. Wil jij ook kans maken om jouw idee te realiseren? Stuur deze dan in via de site.

Deel dit nieuwsbericht