Al meer dan €20.000 opgehaald bij crowdfunding EasyFiets RecycleFabriek

23 februari 2018

LEIDEN – Op woensdag 14 februari is de Leidse Fietsverhuurder EasyFiets een crowdfundingsactie gestart voor de realisatie van een recyclefabriek aan de Nachtegaallaan 41. EasyFiets recyclet sinds 2015 fietsen en verhuurt deze als leasefiets. Met de komst van de fabriek, die tevens als sociale werkplaats zal fungeren, wil het bedrijf op grote schaal fietsen hergebruiken en biedt het geïnteresseerde Leidenaren een opleiding tot fietsenmaker.

EasyFiets hoopt met de actie € 50.000,- op te halen voor de inrichting van de fabriek. Er zijn werkplekken nodig voor nieuwe fietsenmakers, uitgerust met gereedschap, werkbanken en ander materiaal. Daar is haast bij want op 7 april 2018 opent de fabriek haar deuren.

‘Wij dromen al jaren van een recyclefabriek waarmee wij alle afgedankte fietsen in Nederland een tweede leven als EasyFiets kunnen geven. Dat komt nu wel heel dichtbij,’ aldus Kasper Richmond, co-founder van EasyFiets.

 

De crowdfundingsactie is op 14 februari gestart en er is inmiddels al meer dan €20.000 opgehaald. Geïnteresseerden kunnen doneren vanaf vijftig euro waarmee werkplekken voor aankomende fietsenmakers worden ingericht. Als dank ontvangen zij een originele beloning. Investeren is mogelijk vanaf duizend euro met een rendement dat oploopt van vier tot vijfenhalf procent bij grotere bedragen.

 

Over EasyFiets

EasyFiets zamelt afgedankte fietsen in en recyclet ze tot betaalbare leasefietsen. Door materialen te hergebruiken, wil het bedrijf onnodige CO2-uitstoot terugdringen als gevolg van de import van nieuwe fietsen. Daarnaast biedt EasyFiets Leidenaren met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding tot fietsenmaker en werkervaring. Met de komst van een recyclefabriek in april 2018 tilt EasyFiets haar groene en sociale doelstellingen naar een hoger plan.

 

Meer informatie

EasyFiets

www.easyfiets.nl/crowdfunding

info@easyfiets.nl

Deel dit nieuwsbericht