Nationale branding campagne

Leiden is dit jaar European City of Science en dat zullen alle nieuwsgierigen weten. Leiden&Partners pakt uit met een van haar grootste campagnes ooit! Een greep uit de hoogtepunten.

Campagne ‘Leiden, European City of Science’

Hier zie je een overzicht van onze branding campagne rond ‘Leiden, European City of Science’. Van de ruim 900 radiospots op NPORadio1, tot levensgrote billboards in de 10 grote steden. Ons reuze-DNA als selfiespot in de stad tot maar liefst 3 grote Volkskrant-Kennisbijlagen dit jaar. En nog veel meer. Leiden, als Europese hoofdstad van de wetenschap was niet te missen!

Congressen

Het beste congresjaar ooit! Met zo’n 80 wetenschappelijke congressen in 2022 verbreekt dit  ‘European City of Science jaar’ alle records. Het Leiden Convention Bureau, een activiteit van Leiden&Partners heeft hard gewerkt aan het binnenhalen en faciliteren van die al die congressen. Duizenden congresdeelnemers zijn voorzien van Science Routes, verwelkomd door een professioneel city host team en werden ondergedompeld in onze mooie stad.  Op de ruim 160 congresdagen werd gemiddeld €400 per internationale deelnemer per dag uitgegeven, waarvan 70% in de lokale economie belandt. De congresbezoekers dragen hiermee bij aan de economische vitaliteit van Leiden, evenals aan de wetenschappelijke uitstraling van de stad en haar internationale instellingen.

Leiden Convention Bureau Conference Film 2022 - Short ESOF
  • Leiden Convention Bureau Conference Film 2022 - Short ESOF

Vragen aan Harari

Een andere parel in de programmering: de organisatie van ‘Brave New World’ wist samen met Leiden&Partners de grote filosoof, historicus en schrijver Yuval Noah Harari naar Leiden te halen! Ca. 100 kinderen in de leeftijd van 12 – 17 jaar werden in Naturalis in de gelegenheid gesteld professor Harari vragen te stellen over de geschiedenis- en de toekomst van de mens. Van de bijeenkomst is een videoverslag gemaakten diezelfde avond nog, zat Harari bij Humberto Tan aan tafel om hierover te vertellen. Mét onze beelden!

Brave Young Minds 2022 videoverslag
  • Brave Young Minds 2022 videoverslag

Nacht van Ontdekkingen

En het weekend was al zo mooi begonnen, met hét wetenschapsfestival van Zuid-Holland: de Nacht van Ontdekkingen. Met meer dan 60 acts in en rond de Leidse Hortus en de Sterrewacht, vierden we als initiator deze 8e editie met duizenden liefhebbers en verzamelden weer iconische beelden voor campagnes, opendagen en wervingsactiviteiten.

Aftermovie Nacht van Ontdekkingen 2022
  • Aftermovie Nacht van Ontdekkingen 2022

Seeing Stars Leiden - Lichten uit, sterren aan

Nog geen week later vond ‘Seeing Stars Leiden’ plaats. Een project van kunstenaar Daan Roosegaarde, onder regie van Leiden&Partners i.s.m. belangrijke partners als de gemeente Leiden, Universiteit Leiden, e.v.a. Ondanks de gedeeltelijke bewolking was het een groot succes! Niet alleen vanwege de gevoelde saamhorigheid op straat en in de binnenstad, maar ook vanwege de actualiteit rond de vele vragen die lichtvervuiling oproept. Rond deze datum bezochten we bovendien 25 scholen en buurthuizen met een opblaasbaar planetarium en deden honderden Leidenaren mee met metingen voor het citizen science lab. Duizenden genoten ook van het kunstwerk Gaia in de Pieterkerk en de trompet-compositie waarmee het doven van de lichten op 25 september werd ingeluid.

Al met al een absolute primeur voor Leiden! Vond ook Tv-programma Eva Jinek, waar Roosegaarde een avond later aan tafel schoof om Leiden als die stad van wetenschap te positioneren. Een filmisch verslag van deze avond is in de maak en wordt binnenkort gepresenteerd.

Publiciteit

Onze doelstelling om aandacht te vragen voor Leiden als stad van wetenschap is behaald. Alleen al het project ‘Seeing Stars Leiden’ haalde een ‘media coverage’ van 27 artikelen, 2.9 miljoen social media views en een totaal uniek publieksbereik van 46,8 miljoen. Dit is nog maar het begin.