De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur!

Op zoek naar een leuk uitje met de kinderen? Bekijk wat er allemaal te doen is in Leiden t/m 25 februari. Zo kun je één van de 13 Leidse musea bezoeken of de stad te voet ontdekken met een wandeling

13 Leidse musea

Musea saai? Nee hoor! In Leiden vind je de leukste en spannendste musea. Sta oog in oog met T.rex Trix of bezoek een echte Egyptische tempel. Doe proefjes in Rijksmuseum Boerhaave en ontdek de wereld bij Wereldmuseum Leiden. Allesbehalve saai dus! 

Meer over musea

De nieuwste kinderfilms

In de bioscopen Lido (Beestenmarkt) en Trianon (Breestraat) draaien iedere week de nieuwste kinderfilms! Wat je favoriete genre ook is, hier vind je voor ieder wat wils. Iedere donderdag worden de nieuwe films bekend gemaakt. Scoor een bak popcorn en drankje en geniet!

Bekijk alle films

Kinderwandelingen - Gezellig met de kinderen wandelen.

De Jonge Rembrandt

Rembrandt van Rijn werd in 1606 in Leiden geboren. Hij was zeven jaar toen hij naar de Latijnse School ging. Hier kun je je vandaag de dag laten schetsen door de grootmeester.

In de Young Rembrandt Studio, het 17e eeuwse huis aan de Langebrug 89 in Leiden, leerde Rembrandt in zijn beginjaren schilderen, tekenen en etsen. In een mooie 7 minuten durende ‘video mapping’ maak je kennis met de jonge meester en de belangrijkste figuren in zijn leven. 

Meer over de Jonge Rembrandt
Video mapping experience jonge Rembrandt in Leiden.

Bekijk dit ook eens