Educatief programma

Er wordt momenteel hard gewerkt aan een educatieprogramma waar alle scholen van Leiden gebruik van kunnen maken. Samen met NOVA (de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie) en Sterrewacht Leiden (Universiteit Leiden) halen we het heelal dichtbij. 

NOVA en Sterrewacht Leiden beschikken over een opblaasbaar planetarium waar scholieren d.m.v. een korte, interactieve en virtuele voorstelling het volledige heelal te zien krijgen. Iedere voorstelling biedt ruimte aan een volledige schoolklas. Dankzij moderne software wordt er gebruik gemaakt van recente beelden van ESA, ESO en NASA, en van de gegevens van Nederlandse telescopen. Daar kan geen VR of AR tegenop.


In de koepel kun je je volledig onderdompelen in het heelal en krijg je een sneak-peak van de sterrenhemel die we tijdens Seeing Stars Leiden kunnen zien. Ben je werkzaam bij een Leidse school en wil je dit planetarium (kosteloos) een dagje op jouw school? Stuur dan een e-mail aan educatie@seeingstarsleiden.nl.  

Zo kun je zelf een telescoop maken!

Met een telescoop (Grieks voor 'verkijker') wordt jouw Seeing Stars Leiden écht onvergetelijk. Je kunt niet alleen verder kijken, je ziet ook scherper dan met het blote oog. Het zijn kostbare apparaten maar gelukkig kun je er zelf een maken. Via de website van Esero lees je hoe je dit kunt doen en wat je nodig hebt. Veel succes!