Young Rembrandt Studio

In de Young Rembrandt Studio, het 17e eeuwse huis aan de Langebrug 89 in Leiden, leerde Rembrandt in zijn beginjaren (1606 – 1630) schilderen, tekenen en etsen van zijn leermeester Jacob van Swanenburgh.  Een unieke stop op de Leidse Rembrandt route die een inkijkje geeft in het leven van de jonge Rembrandt. In een mooie 7 minuten durende 3D-videoexperience maak je kennis met de jonge meester en de belangrijkste sleutelfiguren in zijn leven. 

Lees meer
Young Rembrandt School
  • Young Rembrandt School

Rembrandt Trakteert op Leiden

Leidens beroemdste zoon, meester-schilder Rembrandt van Rijn, is maandag 15 juli jarig. En dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. De hele maand waarin Rembrandt 418 jaar wordt, trakteert hij op leuke aanbiedingen, kortingen en arrangementen!

Bekijk alle deals

Laat je schetsen door van Rijn zelf!

Rembrandt was tien jaar toen hij naar de Latijnse School ging, van 1616 – 1620. De Latijnse School was de voorloper van het huidige gymnasium en was bedoeld als vooropleiding voor de universiteit. Er werd alleen in Latijn gesproken en les gegeven. Hier leerde Rembrandt ook voor het eerst schetsen. Hij volgde er tekenlessen van Henricus Rieverlinck, zijn eerste tekenleraar.

Laat je schetsen
Young Rembrandt School
  • Young Rembrandt School

In de voetsporen van de jonge Rembrandt

Rembrandts vier zintuigen

In 2024 bestaat Museum De Lakenhal 150 jaar. Dat wordt gevierd met de presentatie: Rembrandts vier zintuigen – Zijn eerste schilderijen. Rembrandt maakt deze reeks, zijn vroegst bekende werk, als hij rond de 18 jaar oud is en in Leiden woont. De presentatie bestaat, naast de Brillenverkoper (het Zicht) uit de eigen collectie, uit drie werken uit The Leiden Collection uit New York: de Operatie (het Gevoel), de Drie zangers (het Gehoor) en de Flauwgevallen patiënt (de Reuk). 

De vier schilderijen zijn t/m 30 maart 2025 te zien in Museum De Lakenhal. 

Rembrandts vier zintuigen

Blogs

Wat is er nog meer te doen?