Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
t/m 15 september 2023

Leiden Shorts & Days of Arts & Science

Contact

Het Kijkhuis
Het Kijkhuis
Vrouwenkerksteeg 10
2312 WS LEIDEN
Plan je route

Informatie en tickets

Doe mee met het filmfestival Leiden Shorts voor een korte filmsessie over de ecologische, sociale en subjectieve effecten van analoge, digitale en (on)intelligente technologieën, gepresenteerd in samenwerking met Days of Art & Science.

Deze voorstelling is in het Engels.

Technologie heeft een steeds grotere invloed op ons leven. Van digitaal filmen tot sociale media, VR-omgevingen voor revalidatie en AI-algoritmen die beslissingen voor ons nemen: technologie omringt ons. Met een toenemend snelheid banen deze nieuwe ontwikkelingen zich een weg naar onze realiteit en beweren ze de kwaliteit van ons leven te verbeteren, maar tegen welke prijs? 

Internationaal filmfestival Leiden Shorts is terug voor een retrospectieve editie met een selectie van 50 films, waaronder een aantal van de beste korte films die het festival sinds de oprichting in 2009 heeft vertoond. Van 14-16 september 2023 kun je de historische programma's van het festival in onze filmsessies in Kijkhuis met topfestivalselecties uit onder meer Cannes, Sundance en IDFA.

Prijzen

 • DAGPAS
  - Standaard Dagpas € 20,00
  - Studenten Dagpas € 17,00

  FESTIVALPAS
  - Standaard Festivalpas € 32,00
  - Studenten Festivalpas € 26,00

  Exclusieve korting: Bij aankoop van een Leiden Shorts-ticket ontvang je een korting van 50% op de toegangsprijs voor de Nacht van Ontdekkingen (16 sept). Zodra je je ticket hebt bemachtigd, neemt het Leiden Shorts-team contact met je opnemen om je korting te verzilveren.

Locatie