Trompettist Eric Vloeimans opent Leidse Hofjesconcerten met gratis concert

26 april 2016

De trompettist Eric Vloeimans, winnaar van o.a. de Boy Edgar Prijs en de Bird Award van het North Sea Jazz festival,  opent de Leidse Hofjesconcerten 2016 met een concert in de Hooglandse Kerk in Leiden op vrijdag 13 mei om 20:00 uur. Het gratis openingsconcert is tevens het startsein van de Signatures, Cultuurweken Leiden. De Leidse Hofjesconcerten worden traditioneel in het Pinksterweekeinde gehouden, dit jaar al weer voor de 8e keer,  op zondag  15 en maandag 16 mei.

Entreeprijs Hofjesconcerten
Dit jaar wordt voor het eerst een toegangsprijs berekend voor de Hofjesconcerten. Dit komt voort uit een besluit van de landelijke fondsen die van mening zijn dat na een startperiode evenementen zelf rendabel moeten kunnen zijn. De organisatie heeft de toegangsprijs heel laag kunnen houden. Een passe-partout (in de vorm van een polsbandje) kost slechts €5,- per persoon per dag. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.  De passe-partouts zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij Stadspodia (Stadsgehoorzaal en Leidse Schouwburg) en het VVV  Leiden. Tijdens het evenement zijn de passe-partouts te koop bij o.a. de Pieterskerk, VVV Leiden, Emile van Leenen (Lammermarkt), Oude UB (Rapenburg), Hof van Sijthoff (Doezastraat) en buiten bij de Burcht (Koetshuis).

Nieuw! Hofjesconcerten App
Hofjesconcerten introduceert dit jaar ook de LHC2016 App, te downloaden via de App- en Google Play Store. Een zeer gebruiksvriendelijke App waarmee bezoekers meer informatie vinden over het programma, publieksdrukte per hofje, routes kunnen samenstellen en locatiegegevens bekijken. Het is ook mogelijk om via de App passe-partouts en kaarten te kopen voor het avondprogramma.

Op de Hofjesconcerten komen jaarlijks 12 tot 15 duizend belangstellenden af. Het evenement is in 2015 uitgeroepen tot ‘het meest gewaarde evenement van Leiden’.

Het is voor deze editie gelukt om meer dan 200 concerten te organiseren. Er zijn veel klassieke concerten maar er ook een Jazz route, Kinderroute en een Volksmuziek route.

De concerten worden gegeven door aanstormend talent en winnaars van o.a. het Oskar Back Concours en het Prinses Christina Concours, maar ook door jonge jazz winnaars. Een gedetailleerd programma is terug te vinden op www.leidsehofjesconcerten.nl. Dit jaar worden er ook concerten georganiseerd gericht op jongere kinderen.

Op veel centrale plaatsen (o.a. de VVV) en in alle hofjes liggen gratis programmaboekjes. Na het slotconcert in de Pieterskerk met o.a. het fameuze Strijkkwintet van Schubert is er een spectaculaire afterparty op het Pieterskerkplein met o.a. Edison Winnaar Kapok en prijswinnaars van de Leidse Jazz Award 2016 (Gijs Idema en Robert Koemans)! Deze begint om 17.00 en eindigt om 22.00 uur.


Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

leidse hofjesconcerten  eric vloeimans oliver s cinema reprise fotografie corb no 2015 2016

Voor meer informatie over de Hofjesconcerten kunt u contact opnemen met Michiel van Westering via hofjesconcerten@gmail.com.