Stichting Historische Haven Leiden haalt landelijke reünie in 2018 naar Leiden

14 maart 2016 

Afgelopen zaterdag - tijdens een ledenvergadering van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historische Bedrijfsvaartuig (LVBHB) -  koos een ruime meerderheid van de leden voor Leiden als dé plek voor hun landelijke reünie. De Stichting Historische Haven Leiden was al een tijd in de lobby om de grootste historische vloot ter wereld in Leiden te mogen ontvangen. De reünie vindt plaats van 26 tot en met 30 juli 2018.

De LVBHB zet zich in voor het behoud van oude bedrijfsvaartuigen. Schepen, die meer dan 50 jaar geleden onze ‘Hollandse Glorie’ op de Nederlandse, Duitse en Belgische rivieren en kanalen hebben hoog gehouden. De leden van de vereniging organiseren landelijke en regionale bijeenkomsten waar zij hun schepen en oude ambachten demonstreren om zo hun passie en kennis aan bezoekers over te brengen.

Reünie 2018
De Stichting Historische Haven Leiden is er trots op dit landelijke evenement in Leiden te kunnen gaan verwelkomen. “Zo’n tweehonderd kleine en grote historische schepen komen naar de stad en zullen in de binnenstad afmeren,” zo geeft schipper Pepijn Hijdra aan. “We gaan ons nu richten op de voorbereidingen en het samenstellen van een mooi programma, maar natuurlijk staan rondom het historisch erfgoed allerlei culturele en nautische activiteiten voor jong en oud centraal”.

Het verwachte bezoekersaantal voor dit evenement ligt rond de 150.000 bezoekers op weekenddagen.

Het evenement  wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door de gemeente Leiden, Leiden Marketing en andere organisaties in de stad en regio.

De organisatie is op zoek naar mensen die interesse hebben om mee te helpen met de voorbereiding. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via reunie2018@gmail.com.


Noot voor de redactie. Niet voor publicatie:

stemming ledenvergadering rotterdam 2016
Stemming ledenvergadering

historische haven leiden   historische haven leiden 2
Historische haven Leiden

Voor meer informatie kunt u terecht bij Rosalie Keizer via 071- 5160993 of rosalie@leidenmarketing.nl.

Leiden Marketing
Leiden Marketing is de organisatie om Leiden regionaal en (inter-)nationaal op de kaart te zetten en om meer toeristische en zakelijke bezoekers naar Leiden te trekken. De organisatie geeft invulling aan het merk ‘Leiden, Stad van ontdekkingen’.