Soulvolle melodieën tijdens OPEN voor Jazz
1 grote afsluiter, 25 optredens, 10 locaties, 300 winkels

25 februari 2016

Op zondag 28 februari is Leiden OPEN voor Jazz en staat de Leidse binnenstad te swingen op de ritmische melodieën van deze muziekstijl. OPEN voor Jazz is de opwarmer naar de tweede editie van het Rhythm Groove & Bass Festival dat plaatsvindt van donderdag 10 tot en met zondag 13 maart.

Een divers programma 
Catchy soul, jazz in een fris jasje en soulvolle liedjes van singer-songwriters passeren de revue. De optredens zijn op verschillende locaties in de Leidse binnenstad. Met optredens van onder andere Brassta la Vista en Koert Witteman. Ook komen de twee grootheden uit de Nederlandse jazzscene, Benjamine Herman en Anton Goudsmit. Al decennia lang staan zij samen op het podium en deze editie van OPEN staan ze te trappelen om met elkaar het podium onveilig te maken.

Shirma Rouse & Band
Als hoogtepunt van deze bijzondere editie waarin jazz muziek centraal staat, treedt Shirma Rouse & Band op in de Stadsgehoorzaal. Zij vormen de grande finale van OPEN voor Jazz. Tijdens het optreden zal zij haar eigen werk zingen, maar ook een kleine tribute brengen aan soulsister Aretha Franklin. Shirma Rouse heeft het graag over passie voor muziek en laat dit ook horen in haar performance.

OPEN is hét culturele festival in en om de Leidse winkelstraten en is niet meer te missen op elke laatste zondag van de maand. Een overzicht van alle locaties en optredens is te vinden via www.leidenisopen.nl.


Noot voor redactie:
Voor meer praktische informatie voor ondernemers en het actuele programma: www.leidenisopen.nl. Voor meer informatie kunt u terecht bij Jeroen Sprangers, jeroen@leidenisopen.nl. Volg ons ook op: Facebook.com/OPEN en Twitter.com/OPEN.

OPEN is een doorstart van het Verrassend Winkelweekend en wordt georganiseerd door Leiden Marketing, Centrum Management Leiden en Cultuurfonds Leiden.