Signatures Cultuurweken Leiden bijna van start
De stad Leiden als podium

11 mei 2016

Van vrijdag 13 tot en met zondag 29 mei staat Leiden in het teken van de Signatures Cultuurweken Leiden. Tijdens deze weken is er een breed scala aan culturele evenementen. De stad fungeert als podium voor tien evenementen die het hoofdprogramma vormen, de signature pieces  van het cultuuraanbod van Leiden.

De Signatures Cultuurweken Leiden is een unieke ervaring waar cultuur beleefd wordt in een Leids decor. De cultuurweken zijn niet alleen voor de cultuurliefhebbers. Door de variatie in evenementen is het voor iedereen voldoende toegankelijk. Kom dus cultuursnuiven en kies voor een intiem concert in een Leids hofje of museum of geniet meer van theater langs de kade. Leiden heeft altijd, maar nu zeker op cultureel gebied veel te bieden!

Opening
Net als vorig jaar opent de Leidse Hofjesconcerten de Signatures Cultuurweken Leiden. Op vrijdag 13 mei om 20.00 uur gebeurt dit met een concert van Oliver’s Cinema in de Hooglandse Kerk. Het trio bestaande uit Eric Vloeimans, Tuur Florizoone en Jörg Brinkmann laat in dit concert stukken van diverse muzikale stromingen en improvisaties horen. Het concert is gratis toegankelijk, maar het aantal plaatsen is beperkt.

Signature pieces
De tien evenementen die het programma vormen zijn:

  • Schemerstad: 13 t/m 15 mei
  • Openluchthotel: 15 mei
  • Leidse Hofjesconcerten: 15 en 16 mei
  • LIFF Summer Special: 19, 20 en 21 mei
  • Beelden in Leiden: 19 mei t/m 7 augustus
  • Nacht van de Viool: 21 mei
  • SummerJazz: 21 mei
  • Veenfabriek - Songspiel my videoland: 21 en 22 mei
  • Museumnacht Leiden: 28 mei
  • Leidse Olympus: 29 mei

Kijk voor het volledige programma op leiden.nl.

Programmaboekje
Vanaf vandaag is het programmaboekje van de Signatures Cultuurweken Leiden af te halen bij VVV Leiden en diverse locaties in Leiden en omgeving. Op vertoon van het programmaboekje zijn verschillende kortingen bij diverse winkels en horecagelegenheden in de binnenstad te krijgen. Op leiden.nl staan nog veel meer speciale Signatures Cultuurweken aanbiedingen. 

De Signatures Cultuurweken worden mogelijk gemaakt door Leiden Marketing, Cultuurfonds Leiden en Centrummanagement Leiden.


Noot voor de redactie: 

signatures cultuurweken leiden opening 2015 in de hooglandse kerk
Opening Signatures Cultuurweken Leiden 2015

signatures cultuurweken leiden leidse hofjesconcerten
Leidse Hofjesconcerten

signatures cultuurweken leiden schemerstad
Schemerstad

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rosalie Keizer, Communicatie & PR medewerker bij Leiden Marketing. U kunt bellen naar 071-5160990 of mailen naar info@leidenmarketing.nl