Nieuwe manager voor Expat Centre Leiden 

Leiden, 17 augustus 2016 – Expat Centre Leiden heeft met ingang van 16 augustus, een nieuwe manager aangetrokken, Corine van der Ceelen. Van der Ceelen, zelf de afgelopen zeven jaar expat in Maleisië en India, is bekend met de expatwereld en heeft een HRM-achtergrond. De expatmanager zal het nieuw vormgegeven Expat Centre Leiden op de schaal van de regio gaan organiseren en exploiteren om zich zo als een internationale kennisregio te positioneren. Hierbij spelen de expats zelf, de betrokken organisaties en toekomstige internationale bedrijven een grote rol.

Internationale ervaring
Van der Ceelen heeft in het buitenland gewerkt voor zowel Nederlandse als internationaal werkende bedrijven. “Ik denk dat ik met mijn kennis en ervaring weet wat ik hier in Leiden op mijn pad kan verwachten. Daarnaast kan ik putten uit mijn eigen expatervaring en weet ik als geen ander wat er – op alle fronten - allemaal bij komt kijken. Ik heb enorm veel zin om daaraan te beginnen en mijn ervaring in te zetten voor de Leidse regio”, aldus Van der Ceelen.

Economie071, initiatiefnemer van het regionale Expat Centre, kijkt ook uit naar de komst van Van der Ceelen. Wendelien Tönjann, Wethouder Oegstgeest: “Met de komst van Corine denken wij het Expat Centre naar een hoger plan te kunnen tillen en onze dienstverlening te professionaliseren. Een goed expatklimaat biedt kansen voor de gehele regio en dat maakt de rol van een goede expatmanager cruciaal”.

Dienstverlening in vier stappen
Bij het regionale Expat Centre kunnen buitenlandse kenniswerkers terecht met vragen, een gemeentelijke inschrijving, een doorverwijzingen naar scholen en verenigingen of voor een sociaal netwerk. Voor bedrijven en gemeenten is het een kennisplek waar zij op de hoogte kunnen blijven van nieuwe trends en ontwikkelingen. Het Expat Centre biedt dienstverlening in vier stappen: ‘Coming to, Settling in, Living in en Leaving to. Iedere fase – van oriëntatie tot vertrek – biedt immers kansen. 

Het regionale Expat Centre is een initiatief van Economie071,  een samenwerking van ondernemers, overheden en onderwijs- en kennisinstellingen die projecten uitvoert om de regionale economie te stimuleren. Locatie van het Expat Centre is de VVV-brandstore van Leiden Marketing aan de Stationsweg 26 in Leiden.

Meer informatie: www.expatcentreleiden.nl.
-------------------------------------------------- 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij Corine van der Ceelen, tel: 071- 5166005. Email: corine@expatcentreleiden.nl.

Expat Centre Leiden
De Leidse regio telt meer dan 10.000 internationale werknemers, studenten en zelfstandigen. Het gaat om zo’n 3.000 nieuwe vestigers vanuit het buitenland per jaar, waarvan 1000 tot 1500 studenten. Door het Expat Centre op de schaal van de regio te organiseren en te exploiteren, profileert de Leidse regio zich als internationale kennisregio. Naast een warm welkom voor expats is branding van de regio als aantrekkelijke vestigingsplaats voor internationale bedrijven een taak van het nieuwe kenniscentrum.