Leiden is OPEN voor Muziek

Hét culturele festival in de Leidse winkelstraten

23 mei 2016

Op zondag 29 mei staat de Leidse binnenstad in het teken van muziek. Leiden is OPEN – hét culturele festival in de Leidse winkelstraten – verzorgt tijdens deze editie verschillende optredens aan de Nieuwe Rijn op de Koornbrug en een instore optreden bij Velvet Music Leiden.

Tijdens het maandelijkse Leidse cultuurfestival OPEN, wordt het jubileum gevierd van de platenzaak Velvet. Fantastische artiesten zoals Mister & Mississippi, Max Meser, Spinvis en Tim Knol verzorgen muzikale optredens. Ook de huisdichter van DWDD, Nico Dijkshoorn, is van de partij tijdens OPEN voor Muziek. Hij draagt verschillende stukken voor uit eigen werk met als thema muziek.

De nummer één van Nederland
De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2016, Douwe Bob heeft al vele harten gewonnen met zijn nummer ‘Slow Down’. Met zijn doorleefde stem met een Amerikaanse countrysnik, die niemand onberoerd laat, staat hij om 17.45 uur op de Koornbrug in Leiden.

Leidse helden
Ook de Leidse helden van Kraak & Smaak treden op tijdens OPEN voor Muziek. Ze toeren door heel Europa, Azië en Amerika. Met hun aanstekelijke mix van soul, dance, jazz en hiphop sluiten zij om 19.15 uur op de Koornbrug in Leiden OPEN voor Muziek af.

Platenzaak Velvet 25 jaar
Ter gelegenheid van het 25-jarige bestaan van Velvet Music is deze editie volledig gewijd aan muziek. De grootste keten op muziekgebied van Nederland opende in Leiden haar eerste platenzaak op 1 mei 1991. Tim Knol geeft tijdens OPEN voor Muziek hier een optreden. Met zijn akoestische gitaar en zijn melancholieke stem doet Knol denken aan Neil Young.

Hét culturele festival
OPEN is hét culturele festival in en om de Leidse winkelstraten en is niet meer te missen op elke laatste zondag van de maand. Volgende maand is er geen OPEN in verband met de Leidse Lakenfeesten, waarin verschillende evenementen het Leidse straatbeeld vullen.


Noot voor redactie:
Voor meer praktische informatie voor ondernemers en het actuele programma: www.leidenisopen.nl.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Roy Zitman, Roy@leidenisopen.nl. Volg ons ook op: Facebook.com/OPEN en Twitter.com/OPEN.

OPEN is een doorstart van het Verrassend Winkelweekend en wordt georganiseerd door Leiden Marketing, Centrum Management Leiden en Cultuurfonds Leiden.