Leiden is OPEN voor Architectuur

13 activiteiten, 4 locaties, 300 winkels

19 april 2016

Zondag 24 april is Leiden OPEN voor Architectuur! Het cultuurfestival dat winkelen combineert met cultuur, sluit hiermee de architectuurweek af, die plaatsvindt van 18 t/m 24 april. Tijdens OPEN voor Architectuur wordt gekeken naar de vorming van de regio, de bouw van een stad en wordt er vooruitgeblikt naar de toekomst.

Wereldse iconen en lokale helden
“Je kunt niet het nieuwe willen op een oude manier”. Een uitspraak van Daan Roosegaarde. Tijdens OPEN spreekt deze techno poëet in de Stadsgehoorzaal over zijn meeslepende sprookjesachtige projecten. Met een andere blik kijkt hij naar de toekomst. Net zoals kinderen dat doen. Kinderen van 8 t/m 12 jaar leren deze zondag in het Volkshuis onder begeleiding van het Technolab de beginselen van architectuur en ontwerp. Ze bouwen een duurzame stad met 3D materialen. Vrije inloop tussen 12.00 – 17.00 uur. 

Winkelpuienparade
Kijk eens met andere ogen naar de binnenstad. Er zit zo veel geschiedenis achter die winkelpuien, vol onontdekte historische details. Erfgoed Leiden geeft gratis rondleidingen vanaf het Stadhuisplein.

Bovenstaande is maar een greep uit de hoogtepunten van Leiden is OPEN voor Architectuur. Kijk voor het volledige programma van Leiden is OPEN op de website.

OPEN is het culturele festival in en om de Leidse winkelstraten en is niet meer te missen op elke laatste zondag van de maand. Een overzicht van alle locaties en optredens is te vinden via www.leidenisopen.nl.


Noot voor redactie:
Voor meer praktische informatie voor ondernemers en het actuele programma: www.leidenisopen.nl.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Roy Zitman, Roy@leidenisopen.nl. Volg ons ook op: facebook.com/OPEN en twitter.com/OPEN

OPEN is een doorstart van het Verrassend Winkelweekend en wordt georganiseerd door Leiden Marketing, Centrum Management Leiden en Cultuurfonds Leiden.