Heerlijk ontspannen tijdens OPEN voor Picknicks

Verschillende optredens, boottochten, kant-en-klare picknickkistjes

Op zondag 31 juli komt hét culturele festival van Leiden weer naar de binnenstad. Leiden is deze maand OPEN voor Picknicks. Na vier edities van het Picknick Festival in het van der Werfpark, zorgt OPEN voor Picknicks er nog één keer voor dat de binnenstad wordt omgetoverd tot de meest ontspannen plek van het land.

Het is zeker genieten wanneer de Rotterdamse zangeres Sabrina Starke een intiem optreden geeft op de Koornbrug om 15:30 uur. De zangeres staat bekend om haar funky soulgevoel en voor haar inzet voor sociale maatschappelijke projecten, zoals One Men. Onlangs bracht zij haar meest persoonlijke album uit met als thema: zelfbewustzijn en dromen. En bij haar optreden droomt iedereen weg.

Hét jonge talent
Ruben Annink is sinds zijn optreden in de jubileumuitzending van De Wereld Draait Door bij iedereen bekend. De finalist van de ‘Beste Singer-Songwriter’ treedt om 14.45 uur op in de Haarlemmerstraat. Hij is niet de enige Singer-Songwriter die optreedt tijdens OPEN voor Picknicks. Op de Koornbrug, Haarlemmerstraat en de Beestenmarkt zijn ‘op-gras-tredens’ van diverse Singer-Songwriters.

Gratis boottochten
Bekijk Leiden van haar mooiste kant! Hop on en off van de speciale picknick-boten met singer-songwriters, waar bezoekers gratis mee kunnen varen door de prachtige binnenstad.

Ieder half uur komt een rondvaartboot langs de Apothekersdijk, het Van der Werfpark & de Vismarkt, die geïnteresseerden meenemen over de grachten en singels van Leiden.

Kant-en-klare picknickkistjes
Neem tijdens deze editie van OPEN je kleedje en picknickmand mee. Of koop een kant-en-klare picknickmand van Gemica en Hof van Sijthof vanaf de Sijthof bakfiets. Neem plek in een van de vele parkjes die Leiden heeft, ontspan en geniet van verschillende optredens.

OPEN is hét culturele festival in en om de Leidse winkelstraten en is niet meer te missen op elke laatste zondag van de maand. Een overzicht van alle locaties en optredens is te vinden via www.leidenisopen.nl.

-----------------------------------------------------
Noot voor redactie: Voor meer praktische informatie voor ondernemers en het actuele programma: www.leidenisopen.nl. Voor meer informatie kunt u terecht bij Mels Hartman, Mels@centrumvanleiden.nl. Volg ons ook op: Facebook.com/leidenisOPEN en Twitter.com/Leiden_is_OPEN.

OPEN is een doorstart van het Verrassend Winkelweekend en wordt georganiseerd door Leiden Marketing, Centrum Management Leiden en Cultuurfonds Leiden.

open_voor_picknicks.png