Persbericht

Grote finale filmwedstrijd Student en Stad op 29 juni

Leiden, 16 juni 2016– Op woensdag 29 juni barst de grote finale van de filmwedstrijd Student en Stad los. Tijdens de finale in de Leidse Schouwburg wordt één van de finalefilmpjes door een vakkundige jury bekroond met de eerste prijs. Niet alleen gaan de winnaars naar huis met €2.000, het winnende filmpje wordt daarna gebruikt om de stad Leiden te branden als leukste studentenstad van Nederland.

In de afgelopen maanden zijn er meerdere filmpjes gemaakt door enthousiaste Leidse studenten, maar alleen de drie beste filmpjes worden door de jury gekozen om vertoond te worden tijdens de grote finale. De jury bestaat uit Martijn Bulthuis, directeur Leiden Marketing; Marjolein Zaal, hoofd Bestuur en Communicatie Gemeente Leiden; Renée Merkx, directeur Strategische Communicatie & Marketing Universiteit Leiden; Ivo Wever, algemeen directeur Leiden International Film Festival en Andrej Josic, voorzitter LAKS. Zij spreken allemaal vanuit hun eigen expertise en vakgebied, waardoor uiteindelijk niet alleen het mooiste, maar ook het meest representatieve filmpje er met de winst vandoor gaat. Voordat de vakkundige jury zijn oordeel zal geven is er eerst de officiële lancering van &Cultuur: een cultuurkaart waarmee studenten nog voordeliger de rijke cultuur in Leiden kunnen ontdekken. Wethouder Robert Strijk (studentenzaken) overhandigt aan het einde van de avond de geldcheque aan het winnende team.

Finaleavond
De finale is voor alle geïnteresseerden toegankelijk. Om 20:30 uur openen de deuren van de Leidse Schouwburg en worden de aanwezigen verwelkomd door de band ‘An Apple a Day’. Door het evenement open te stellen voor alle Leidenaren willen de organisatoren Student en Stad wederom dichterbij elkaar brengen. Dankzij Stadspodia is deze finaleavond mede mogelijk gemaakt door de Leidse Schouwburg beschikbaar te stellen.

Dit project komt voort uit het convenant Student en Stad, een samenwerking tussen Gemeente Leiden, Leiden Marketing en de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV).

Het volledige programma en de aanmeldlink voor de finale is hier te vinden.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Meer informatie is te verkrijgen via Maaike van Vliet, PKvV via info@pkvv.nl of 071-5277991.

Ook pers is van harte welkom op de finaleavond. Aanmelden kan bij Maaike van Vliet.

PKvV
De Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV) is het overkoepelende overlegorgaan van de 23 Leidse studentenverenigingen.

Leiden Marketing
Leiden Marketing is de citymarketingorganisatie van Leiden en heeft als doel het merk Leiden te laden en te sturen richting de doelgroepen ‘bezoekers, bewoners, bedrijven en kenniswerkers/studenten’. Vanuit samenwerking met stakeholders kan per domein het verschil worden gemaakt in productontwikkeling, netwerkverbinding en marketingcommunicatie. De organisatie geeft invulling aan het merk ‘Leiden, Stad van Ontdekkingen’. De onmisbare gids voor Leiden: leiden.nl.

still_promotiefilmpje_filmwedstrijd.png