Lize de Klerk

Research Executive

071-2032415

In 2019 is Lize afgestudeerd van de MA Geschiedenis, met als afstudeerrichting Colonial and Global History, aan de Universiteit Leiden. Lize is vooral geïnteresseerd in de Sociale Geschiedenis, tijdens haar studie heeft ze met plezier veel onderzoek in die richting gedaan. Als historicus is ze dan ook helemaal thuis in Leiden, een stad waar de geschiedenis tot leven komt.

Vanaf oktober 2019 is Lize werkzaam als Research Executive bij het Leiden Convention Bureau. Naast haar werkzaamheden voor het LCB is Lize werkzaam in de sport. Tijdens haar studie heeft zij bij het Universitair Sportcentrum gewerkt en tegenwoordig is zij Crossfit Coach bij Pack Mentality Crossfit. Sport is een van Lize’s grote passies, in haar vrije tijd traint ze veel en doet ook mee met Crossfitwedstrijden.

Ook heeft Lize een grote passie voor theater en muziek, voor haar studie heeft zij in Engeland gewoond om daar een eenjarige musicalopleiding te volgen. Naast deze passie staat Lize altijd paraat om nieuwe (historische) plekken te ontdekken. Maar ook kan zij enorm genieten van een lange wandeling in de natuur.Terug naar het overzicht
Lize de Klerk